Đurić: Srbija spremna da pruži garancije za odbranu Ivanovića sa slobode
Foto: Zorana Jeftić

Insistiranje na ukidanju pritvora

Đurić: Srbija spremna da pruži garancije za odbranu Ivanovića sa slobode

Politika -
Poznat je naš stav o neprihvatljivosti i štetnosti neosnovanog šestomesečnog držanja Ivanovića u pritvoru bez optužnice, kao i o činjenici da su ignorisane dosadašnje garancije Vlade Republike Srbije, rekao je direktor kancelarije za KiM

BEOGRAD - Srbija je spremna da pruži sve pravne garancije za odbranu Olivera Ivanovića sa slobode, rekao je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

"Poznat je naš stav o neprihvatljivosti i štetnosti neosnovanog šestomesečnog držanja Ivanovića u pritvoru bez optužnice, kao i o činjenici da su ignorisane dosadašnje garancije Vlade Republike Srbije", rekao je Đurić.

"Zvanično ćemo insistirati da se sada, po podizanju optužnice, Ivanoviću ukine pritvor i omogući da se brani slobode, a Srbija će odgovorno pružiti garancije da će on u svakom trenutku biti dostupan pravosuđu", precizirao je Đurić.

"Želimo da verujemo u nepristrasnost pokrajinskih institucija i pravosuđa i vladavinu prava na Kosovu i Metohiji", rekao je Đurić.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju je nagalsio da je siguran "da će u svakom fer postupku Oliver Ivanović dokazati svoju nevinost".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track