Dušan Bajatović odgovara Zorani: Bolje da dam krv nego da je piju neki ministri!
Foto: Zorana Jevtić, Fonet

Prihvatio ministarkin „blad čelenedž“

Dušan Bajatović odgovara Zorani: Bolje da dam krv nego da je piju neki ministri!

Politika -
Pošto je dobrovoljno dala krv, Mihajlovićeva pozvala direktore javnih preduzeća da urade isto, prvi se odazvao direktor „Srbijagasa“, njen najveći „neprijatelj“

BEOGRAD - Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja i građevinarstva, juče je dobrovoljno dala krvu u okviru akcije „Blad čelendž“ i za isti izazov nominovala glumca Branimira Brstinu, šefa delegacije EU Majkla Davenporta i direktore svih javnih preduzeća. Ministarkinu nominaciju zasad je prihvatio samo funkcioner s kojim je imala najviše nesuglasica - direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović. Mihajlovićeva je juče rekla da je krv svima potrebna i da se uvek odaziva na ovakve humanitarne akcije.

Ne odbija žene... Dušan Bajatović
Ne odbija žene... Dušan Bajatović

Spasti živote- U svoje ime i u ime Vlade Srbije pozivam sve građane da daju krv i na taj način spasu ljudske živote, a pošto je ovo „izazov“, izazivam Branimira Brstinu, gospodina Majkla Davenporta i direktore javnih preduzeća u Srbiji da učine ovo isto i daju krv - navela je ministarka saobraćaja.Humanost na deluOdgovarajući na njenu nominaciju kao jedan od direktora javnih preduzeća, prvi čovek „Srbijagasa“ je šaljivo rekao:- Daću krv, bolje nego da mi je neki ministri piju. A i koliko sam upoznat, to ima humanitarni karakter.Da li će Bajatovićev primer slediti i Davenport, zasad nije poznato. U službi za medije šefa delegacije EU rekli su da će obavestiti javnost ako diplomataprihvati izazov. Inače, Zoranu Mihajlović je na „krvni izazov“ nominovala vlasnica kompanije „Mis Ju“ Vesna de Vinča.

Izazov na čekanjuEPS: MI NEMAMO DIREKTORANovinari Kurira pitali su i bivšeg direktora EPS Aleksandra Obradovića da li će prihvatiti izazov ministarke Mihajlović, ali su nam iz službe za informisanje odgovorili da trenutno nemaju direktora.- Čeka se da direktora imenuje Vlada. Čim EPS dobije direktora, prosledićemo mu pitanje - kažu u EPS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track