Faktor plus: SNS ima stabilnih 50 odsto podrške
Foto: Kurir

Istraživanje

Faktor plus: SNS ima stabilnih 50 odsto podrške

Politika -
Predsednik SNS Aleksandar Vučić ne samo da je najpopularniji, generalno među građanima Srbije, već i ubedljivo najpopularniji u odnosu na kolege iz SNS, kaže Vladimir Pejić

BEOGRAD - Prema rezulatima agencije za istraživanje tržišta "Faktor plus", Srpska napredna stranka (SNS) ima stabilnih 50 odsto podrške građana, izjavio je Vladimir Pejić iz te agencije.

Pejić je rekao da u tom pogledu nema većih promena kada je u pitanju odnos snaga, kako vladajućih, tako i opozicionih stranaka. Predsednik SNS Aleksandar Vučić, "ne samo da je najpopularniji generalno među građanima Srbije, već i ubedljivo najpopularniji u odnosu na njegove kolege iz SNS", rekao je Pejić.

On je naveo da je SNS dominantna stranka i u Vojvodini, a da je ono što razlikuje tu pokrajinu, kada je u pitanju rejting političkih stranaka u odnosu na ostatak Srbije, heterogenost političke scene.

On je ukazao da je razlog te heterogenosti postojanje manjinskih stranaka i Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke, koja je u Vojvodini nešto jača nego u ostalim delovima Srbije.

Pejić je dodao da "Faktor plus" svakog meseca sprovodi ispitivanje javnog mnenja, koje se odnosi na politički život u Srbiji, a koje obuhvata i rejtinge političkih partija.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track