File o pisanju Informera: Zabrinuti smo, ne želimo da se zloupotrebljava sloboda govora
Foto: Kurir Štampano

Crna Gora

File o pisanju Informera: Zabrinuti smo, ne želimo da se zloupotrebljava sloboda govora

Politika -
Nadamo se da će u vezi ovog slučaja biti preduzeti koraci od strane Vlade, kako bi se to raščistilo, rekao komesar za proširenje

Evropski komesar za proširenje i susednu politiku Štefan File, odgovarajući na pitanje novinara o tvrdnjama visokih državnih zvaničnika Crne Gore da postoje sumnje o zloupotrebi sredstava EK tj dobijanja garanta od strane NVO Mans za praćenje izbora u Crnoj Gori, kazao je da je EK čuvar dogovora, i kao takva pridaje poseban značaj tome da bi radila sve po pravilima.

"Što se tiče konkretnog slučaja za koji ste me pitali, sve je urađeno po pravilima. Razgovarali smo o tome i raščistili da je sve rađeno po pravilima" kazao je File.Komentarišići slučaj Informer i napade na izvršnu direktorku MANS-a Vanju Ćalović, File je kazao da niko ne želi da zloupotrebi fundamentalnu slobodu govora.

"Sa zabrinutošću gledamo medijsku scenu u ovom smislu u Crnoj Gori. Nadamo se da će u vezi ovog slučaja biti preduzeti koraci od strane Vlade, kako bi se to raščistilo, a u isto vreme se nadam da će novinari da se pridržavaju etičkih principa" kazao je File danas u Kotoru nakon neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova zemalja Zapadnog Balkana, čiji je domaćin potpredsednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track