Filip Penington novi ambasador Kanade u Srbiji
Foto: Dado Đilas

Vaščuk odlazi

Filip Penington novi ambasador Kanade u Srbiji

Politika -
Diplomata od karijere magistrirao je međunarodne odnose na Univerzitetu Toronto. Oženjen je i ima troje odrasle dece

OTAVA - Za novog ambasadora Kanade u Srbiji imenovan je Filip Penington (Philip Pennington).

Na najvišoj diplomatskoj dužnosti u ambasadi Kanade u Beogradu Penington će naslediti Romana Vaščuka (Vaschuk) koji je bio ambasador tri godine (2011-2014) i odmah po okončanju mandata u Srbiji postao kanadski ambasador u Ukrajini.

Vest o njegovom imenovanju saopštio je krajem prošle nedelje kanadski ministar spoljnih poslova Džon Berd (John Baird). Kao i Vaščuk, Penington je, takođe, akreditovan kao ambasador na nerezidencijalnoj osnovi u Crnoj Gori i Makedoniji.

Filip Penington je karijerni diplomata koji u kanadskom Ministarstvu spoljnih poslova radi skoro tri decenije, od 1986. godine. Van Kanade službovao je na Barbadosu, u Irskoj i Belgiji gde je u Briselu gde je bio politički savetnik u kanadskoj misiji pri NATO.

U Otavi je obavljao nekoliko odgovornih dužnosti.Između ostalog bio je zamenik direktora u Odeljenju za međunarodni kriminal, zamenik direktora u Odeljenju za naimenovanja, direktor za bilateralu i operacije u Odeljenju za Evropu i Evroaziju....

Filip Penington je diplomirao i magistrirao međunarodne odnose na Univerzitetu Toronto. Oženjen je i ima troje odrasle dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track