Fratini: Vučićeva vlada ostvarila pozitivne rezultate
Foto: Fonet

Bivši šef italijanske diplomatije

Fratini: Vučićeva vlada ostvarila pozitivne rezultate

Politika -
Mislim da će premijer i vlada biti u stanju da prevaziđu teške situacije, koje ne pogađaju samo Srbiju, već i celu Evropu i da će uspeti da postigne važne rezultate na planu pridruživanja EU, naveo je Franko Fratini

RIM - Bivši šef italijanske diplomatije i evropski komesar, Franko Fratini ocenjuje da je vlada premijera Aleksandra Vučića ostvarila izuzetno pozitivne rezultate, da je razlog tome poverenje građana koje premijer uživa, te da i on i vlada imaju kapacitet da idu napred u obnovi srpske privrede, borbe protiv korupcije, jačanja pravnog sistema i napredovanja ka članstvu u EU.

"Mislim da u svim ovim oblastima premijer Vučić radi dobro, vlada je motivisana", izjavio je Fratini.

Predsednik Italijanskog instituta za međunarodne organizacije i jedan od međunarodnih savetnika srpske vlade, uveren je da će Srbija i njena vlada biti u stanju da prevaziđu tešku ekonomsku situaciju i da postignu važne rezultate na planu približavanja EU.

"Tokom mojih poslednjih sastanaka u Beogradu u maju, uočio sam napredak u ispunjavanju onog što je obećano, svih onih planova koji su u programu vlade", rekao je Fratini.

Upitan kako vidi napredak Srbije, imajući u vidu obećanje premijera da će izvršiti sveobuhvatne reforme u cilju oporavka privrede, finansijske konsolidacije i napretka ka EU, Fratini kaže:

"Da, mislim da će premijer i vlada biti u stanju da prevaziđu teške situacije, koje ne pogađaju samo Srbiju, već i celu Evropu i da će uspeti da postigne važne rezultate na planu pridruživanja EU.

"Kad je reč o izazovima za Srbiju u narednim mesecima, Fratini kaže da će to biti otvaranje poglavlja u pregovorima sa EU."Najveći izazov je otvoriti pre kraja godine ne samo poglavlje 32 o finansijama, već i poglavlja 23 i 24 (reforma pravosuđa, pravda i bezbednost), kako bi tokom 2015. bilo moguće konkretno primeniti ta dva ključna poglavlja", rekao je Fratini, koji je svojevremeno bio komesar EU upravo za pravosuđe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track