GAŠIĆ I AMBASADOR IKONOMIDES: Unaprediti saradnju Srbije i Grčke u oblasti odbrane
Foto: Marina Lopicic

Dobri odnosi dve zemlje

GAŠIĆ I AMBASADOR IKONOMIDES: Unaprediti saradnju Srbije i Grčke u oblasti odbrane

Politika -
Ministar odbrane Srbije je istakao da Grčka, sa više od 120 vojnika u sastavu Kfora, značajno doprinosi stabilizaciji bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i ambasador Grčke u Beogradu Konstantin Ikonomides saglasni su da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski i da je potrebno intenzivirati saradnju u oblasti odbrane.

Gašić je naglasio da je regionalna saradnja jedan od prioriteta Vlade Srbije i da doprinosi evropskim integracijama Srbije, navodi se u saopštenju. Gašić i Ikonomides zaključili su da Srbija aktivno učestvuje u svim regionalnim bezbednosnim inicijativama, kao i da je potrebno da se unapredi saradnja Srbije i Grčke u oblasti odbrane.

Zahvalni smo na kontinuiranoj podršci Grčke u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta na Kosovu i Metohiji, kao i evropskim integracijama naše zemlje, istakao je Gašić. On je podsetio da Grčka, sa više od 120 vojnika u sastavu Kfora, značajno doprinosi stabilizaciji bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji.

Dvojica zvaničnika zadovoljni su što je Srbija, kao najveći učesnik iz regiona u mirovnim operacijama UN, domaćin izuzetno značajnog skupa "Biti mirovnjak", čime su učesnici bili u prilici da razmene iskustva stečena na terenu, ali i da se potvrdi aktivna uloga Srbije u izgradnji regionalnog i globalnog mira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track