Gašić: Srbija ne razmišlja o uvođenju sankcija Rusiji
Foto: Fonet

Ministar odbrane jasan

Gašić: Srbija ne razmišlja o uvođenju sankcija Rusiji

Politika -
On je rekao da Srbija ima "jasan i principijelan stav kada je ukrajinska kriza u pitanju" i da "traži i insistira i na mirnom rešenju ne samo tog sukoba nego svih sukoba u svetu"

BEOGRAD - Vlada Srbije ne razmišlja o uvođenju sankcija Rusiji i taj stav smo jasno preneli svim našim partnerima na zapadu, izjavio je u subotu veče ministar odbrane Bratislav Gašić.

On je rekao novinarima da Srbija ima "jasan i principijelan stav kada je ukrajinska kriza u pitanju" i da "traži i insistira i na mirnom rešenju ne samo tog sukoba nego svih sukoba u svetu".

"Zalažemo se za suverenitet i integritet svake članice UN i naravno da kao Vlada Srbije ne razmišljamo o uvođenju sankcija (Rusiji) i taj stav smo jasno preneli svim našim partnerima na zapadu", rekao je Gašić.

On je, na pitanje ruskih novinara, pojasnio da "kada kaže da ne razmišljamo to znači da uopšte o tome ne raspravljamo na bilo kom forumu... da Vlada Srbije uvede bilo kakve sankcije Ruskoj Federaciji".

"Srbija je jako vezana za Rusku Federaciju, Srbija ima jako dobre i prijateljske i ekonomske odnose s Rusijom i prosto ne vidimo razlog da uopšte o tome razmišljamo i jako mi je drago kada i od ruskih zvaničnika dobijamo potvrdu o ispravnosti našeg stava", rekao je Gašić.

Avion ruskog Ministarstva odbrane sa 90 tona humanitarne pomoći za stanovnike poplavljenih područja u Srbiji večeras je nešto pre 21 sat sleteo na aerodrom Batajnica kraj Beograda.

Predstavnike ruskog ministarstva dočekao je ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić, kao i predstavnici vojnog vazduhoplovstva naše zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track