GOJKOVIĆEVA PREKRŠILA KODEKS: Majo, nije lepo što lažeš narod!
Foto: Zorana Jeftić

Predsednica Skupštine pokušava da se izvadi

GOJKOVIĆEVA PREKRŠILA KODEKS: Majo, nije lepo što lažeš narod!

Politika -
Gojkovićeva, pošto smo objavili da je odbila intervju za Kurir jer se uplašila pitanja, gostovala je na televiziji i pokušavala da opravda svoj potez

BEOGRAD - Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije, juče je u jutarnjem programu televizije Pink pokušala da se opere i objasni zašto je u poslednjem trenutku odustala od već dogovorenog intervjua za Kurir. Objašnjenje predsednice srpskog parlamenta je da se nije uplašila pitanja koja joj je Kurir postavio, već da nije htela da odgovori na ona koja se tiču njenog privatnog života jer bi se time srozao autoritet institucije koju predstavlja.Nemušta objašnjenja- Bila sam u Turskoj, a Kurir kaže da sam im otkazala intervju. Bila sam na inauguraciji predsednika, tako da nisam mogla to lično da uradim. Bez obzira na to što sam javna ličnost, ne moram da učestvujem u odgovoru na pitanja koja se tiču moje privatnosti jer to umanjuje i urušava autoritet institucije koju predstavljam, a ne mene lično - navela je Gojkovićeva kad su je voditelji Pinka pitali koji su razlozi obijanja već zakazanog intervjua za naš list.Podsetimo, Kurir je u jučerašnjem broju objavio da uvažavamo želju predsednice parlamenta da ne odgovori na pitanje da li ima partnera, što smo joj i saopštili preko savetnice za medije. Međutim, pitanja koja su Gojkovićevoj upućena, a na koja nije odgovorila ticala su se aktuelne situacije u zemlji, krize u vladajućoj koaliciji, ali i njenog ponašanja prema poslanicima opozicije u srpskom parlamentu, njenom menjanju političkih stranaka i odnosa prema Tomislavu Nikoliću i Vojislavu Šešelju, ali i privatizacije ATP Vojvodina.Prekršila kodeksOba novinarska udruženja, i NUNS i UNS, ističu da je Kodeksom propisano da novinari imaju pravo da kontiunirano postavljaju pitanja koja su od interesa za javnost, bez obzira na to da li su zamoljeni da od njih odustanu.- Imate pravo da i dalje odgovarate na pitanja na koja je predsednica Skupštine Maja Gojković odbila da odgovori - izjavio je Petar Jeremić iz UNS.

OVO SU PITANJA KOJA JE ODBILA- Premijer je u svom ekspozeu najavio da će poslanici zbog prevelikih obaveza leto provesti u parlamentu, gde će i spavati i jesti. Praksa to ne pokazuje jer su mnogi narodni tribuni umesto u Skupštini leškarili na egzotičnim plažama, uključujući i vas. Zbog čega je došlo do zastoja u radu parlamenta?- Imate dugu parlamentarnu praksu, ali se čini da baš niste tolerantni prema poslanicima opozicije. Nedavno ste čak i bili grubi prema Zoranu Živkoviću, kada ste mu rekli da vi možete da oslabite, ali da on ne može da transplantira mozak. Da li to priliči predsedniku parlamenta?- U politici ste od devedesetih godina. Za to vreme menjali ste i ideologiju i partiju. Mnogi su skloni da kažu da niste pouzdan politički partner jer ste za kratko vreme uspeli da se odreknete vašeg političkog oca Šešelja, a nakon toga i Nikolića. Ima li u tome istine?- I dok partije menjate, čini se da je jedina konstanta od devedesetih do danas animozitetet prema Nenadu Čanku. Da li to ima veze sa tim što je on o vašem gazdovanju, dok ste bili na čelu Novog Sada, tvrdio da je kriminalno i povezivao vas sa mnogim nezakonitim aferama, koje su vezane za građevinsko zemljište, ali i privatizaciju ATP?- Kada to kažem, imam na umu i vaše čvrste stavove o navodnim malverzacijama demokrata i njihovih tajkuna, kako ste ih nazivali, u mnogim privatizacijama. Zašto o njima pričate da su akteri nezakonitih privatizacija kada ste i vi u tom loncu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track