Goran Rakić: Tražim sigurnost za građane severne Kosovske Mitrovice
Foto: Beta

Gradonačelnik

Goran Rakić: Tražim sigurnost za građane severne Kosovske Mitrovice

Politika -
Poslednji incidenti imaju cilj da izazovu nered i paniku među srpskim stanovništvom na severu Kosova, izjavio je gradonačelnik

BEOGRAD - Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić danas je, povodom tamošnjih incidenata, pozvao vlasti i međunarodnu zajednicu da obezbede sigurnost građana.

Rakić je u pisanoj izjavi naveo da poslednji incidenti imaju cilj da izazovu nered i paniku među srpskim stanovništvom na severu Kosova. On je naveo da je jutros nađena neeksplodirana ručna bomba u centru grada, a da su su u petak dva automobila izgorela u podmetnutom požaru, dva dana nakon sličnog incidenta.

"Teško je verovati da se ne radi o seriji smišljenih incidenata", ocenio je Rakić. On je apelovao na vlasti da obavljaju svoju dužnost i da shodno dogovorima postignutim u Briselu, obezbede sigurnost svih građana Kosova i zaštite njihove živote i imovinu.

"Nažalost, moram da konstatujem da do sada ni u jednom slučaju, kada je napad na Srbe i srpsku imovinu u pitanju, nije učinjeno ništa više od uviđaja i konstatovanja zatečenog stanja", kazao je Rakić.

On je zato pozvao međunarodnu zajednicu da se maksimalno angažuje kako bi se obezbedili uslovi za miran i siguran život svih građana na Kosovu.

"U suprotnom, bojim se da bi ovakvi i slični incidenti ponovo mogli postati svakodnevnica, što bi izazvalo dodatni strah i uznemirenost srpskog stanovništva i obesmislilo sve aktivnosti u cilju pozivanja i ohrabrivanja intereno raseljenih lica za povratak u Pokrajinu", naveo je gradonačlenik severne Kosovske Mitrovice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track