Haradinaj: Ja sam premijer, vodiću Kosovo umesto Tačija
Foto: Beta

Uveren da preuzima vlast

Haradinaj: Ja sam premijer, vodiću Kosovo umesto Tačija

Politika -
Odbio je mogućnost zajedničke vlade sa DPK i njenim liderom Hašimom Tačijem

PRIŠTINA - Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat opozicione koalicije za premijera Kosova Ramuš Haradinaj je izjavio da će od druge polovine septembra on voditi vladu Kosova umesto aktuelnog premijera Hašima Tačija.

Haradinaj je za današnji Epoka e re kazao da njegova koalicija sada ima 65 glasova među 120 poslanika Skupštine Kosova. "Verujem da ću u drugoj polovini septembra ja voditi Kosovo. U drugoj polovini septembra mi ćemo započeti posao", rekao je on.

Prema njegovim rečima, koalicija AZBK, DSK i IK, uz podršku Samoopredeljenja i stranaka manjina formirana je kako bi promenila stanje na Kosovu i dovela do kvalitetnih promena. Haradinaj je odbio mogućnost zajedničke vlade sa DPK i njenim liderom Hašimom Tačijem.

"(Vlada) Tači tri (treća Tačijeva vlada) ne podrazumeva samo ličnost, već podrazumeva koncept, vladajuće vrednosti i štete koje su nanete", rekao je Haradinaj. Prema njemu dobro je za DPK i Tačija da od sada svoj doprinos daju kao deo opozicije. Haradinaj je dodao da će on voditi dijalog sa Srbijom, ali je izrazio spremnost da u tom procesu deo odgovornosti dobije i pokret Samoopredeljenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track