HAVARIJA: Nikolić i Dačić ostali bez šeikovih mercedesa
Foto: Fonet I Beta

Džipovi vredni milion evra čekaju popravku

HAVARIJA: Nikolić i Dačić ostali bez šeikovih mercedesa

Politika -
Od tri „mercedesa“ koje je Bin Zajed el Nahjan poklonio Srbiji, samo je Vučićev u voznom stanju; Nikolićev džip potpuno je uništen u saobraćajnoj nezgodi, a onom koji je zadužio Dačić stradali su diskovi

BEOGRAD - Od tri blindirana „Mercedesova“ džipa vredna tri miliona evra, koje je šeik Abu Dabija poklonio Aleksandru Vučiću, u to vreme ministru odbrane, u voznom stanju je trenutno samo jedan!Automobil koji je bio dodeljen predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću slupan je u aprilu i procenjeno je da je reč o totalnoj šteti, dok je drugi koji je koristio Ivica Dačić, tadašnji premijer, neispravan. U voznom stanju je samo džip koji je zadužio Aleksandar Vučić, u to vreme ministar odbrane.Traži se krivacNikolićev džip potpuno je uništio radnik „Mercedesovog“ servisa, u kojem je bio na popravci. Naime, došlo je do saobraćajne nezgode na Novom Beogradu, kad je vozač autobusa Davor Delić skretao ka parkingu „Mercedesa“ i, navodno, kako bi uhvatio širi luk, prešao u srednju traku kad je na njega naleteo pomenuti džip „mercedes-brabus 500 gl“. Pokrenuta je policijska istraga i posle prikupljenih dokaza predmet je prosleđen nadležnom tužilaštvu.- Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu 30. septembra zakazalo je saslušanje vozača autobusa koji se sumnjiči da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je slupan džip predsednika Srbije. Istog dana iskaz bi trebalo da da i radnik „Mercedesa“ Marko Ivičić, koji je bio za volanom u trenutku sudara - potvrdio je za Kurir tužilac Boris Pavlović.Krivična prijava protiv Delića podneta je zbog ugrožavanja javnog saobraćaja.Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, još uvek nije utvrđena šteta automobila, čija je vrednost oko milion evra.- U sklopu istrage biće urađeno saobraćajno-tehničko veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti sudara, pa i visina štete - kaže izvor Kurira iz istrage i dodaje:- Zbog nepropisnog skretanja, prema informacijama koje je policija dosad prikupila i na osnovu njih podnela krivičnu prijavu, krivica pada na vozača autobusa jer je nepropisno skretao. Da li ipak ima i krivice radnika servisa, koji je testirao predsednikov automobil, biće utvrđeno.Neposredno posle udesa, kako saznajemo, „Mercedes“ je ponudio da vrati džip u prvobitno stanje, ali je neizvesno šta se dogodilo i da li je automobil popravljen s obzirom na to da su nam iz ove kompanije poručili da je njihova poslovna politika da ne daju takve informacije.Paprena popravka S druge strane, džip koji je zadužio Vučić parkiran je u garaži Vojske Srbije i u voznom je stanju. On taj automobil nikad nije ni vozio, već ga je odmah prosledio da ga koriste strane delegacije. Onaj koji je zadužio Ivica Dačić trenutno se nalazi u garaži MUP i ne može da se koristi. Naime, tom džipu je stradao kočioni sistem, a kako su delovi veoma skupi, čeka se na popravku - kaže izvor našeg lista i dodaje:- Kad je stavljeno na papir koliko bi koštala popravka, odustalo se od nauma.

Ivica Dačić DELOVI STIŽU IZ MEKSIKAIvica Dačić kaže da je džip koji je on zadužio u servisu od decembra jer nedostaju delovi.- Ja sam taj auto koristio dva-tri meseca. Onda se pojavio problem s diskovima i pločicama. Sada se čeka da stigne deo jer ih nema kod nas, već se naručuju iz inostranstva, mislim iz Meksika. A i veoma su skupi, oko 10.000 evra - ističe Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track