Igor Mirović: Iznuđena jalova većina za pokrajinsku vladu
Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

Rekonstrukcija

Igor Mirović: Iznuđena jalova većina za pokrajinsku vladu

Politika -
Formira se iznuđenom većinom u kojoj nerado učestvuje SVM, a zvanično ne učestvuje ni SDS, nego deo njihovih poslanika koji su pre nekoliko meseci napustili DS, a sada i poslanički klub SDS, rekao je potpredsednik SNS

BEOGRAD - Rekonstruisana pokrajinska vlada formira se sa iznuđenom većinom i bićemo svedoci nastojanja DS i LSV da održe jalovu većinu, vlast i privilegije, izjavio je potpredsednik SNS Igro Mirović.

"Formira se iznuđenom većinom u kojoj nerado učestvuje SVM, a zvanično ne učestvuje ni SDS, nego deo njihovih poslanika koji su pre nekoliko meseci napustili DS, a sada i poslanički klub SDS", rekao je Mirović za današnje Novosti.

Prema njegovom mišljenju, SVM nema i ne želi da ima ulogu koja bi na jasniji i dugoročniji način imala smisla u rešavanju političke krize u Vojvodini."Njihova politika je kratkoročna, osluškuju šta se dešava u poslaničkim redovima i traže partnere koji mogu da namaknu određeni broj poslanika", rekao je Mirović.

Na pitanje snosi li SVM, kao 14-to godišnji partnet DS i LSV, odgovornost za ovakvo stanje na političkom planu, potpredsednik SNS kaže da odgovornost SVM nije velika, jer su u malom procentu bili zastupljeni u vladi, "ali od dela odgovornosti ni SVM ne može da pobegne, jer su im godinama pružali podršku"."Ako ih i sada podrže, daće im blanko kartu za sve ono što će pokrajinska vlada uraditi do kraja mandata. Ili još bolje, za sve ono što neće uraditi, jer ne ume to da radi", rekao je Mirović.

On je naveo da su SNS i SVM, koji su u koaliciji na republičkom nivou, imali više razgovora."Iz njih smo uvek izlazili sa zajedničkim imeniteljem da su potrebne promene do kojih se u ovom trenutku ne može, da je pokrajinska vlada ušla u jalovu fazu, bez snage i moći da definiše interese pokrajine. Ali na takvom zajedničkom zaključku se razgovor SNS i SVM završavao", rekao je Mirović."Više od toga bilo je nerealno očekivati, jer je SVM saopštila da želi da sačiva i svoje stranačke stavove", kazao je Mirović.

(Tanjug/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track