Ištvan Pastor: LSV ne zna šta će sa sobom
Foto: Reuters

Predsednik Skupštine Vojvodine

Ištvan Pastor: LSV ne zna šta će sa sobom

Politika -
SVM je u poslednje vreme stalna meta napada, kaže njen lider

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da je Savez vojvođanskih Mađara (SVM), čiji je lider, i dalje deo vladajuće koalicije u pokrajinskom parlamentu i ocenio da koalicioni partner Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), koja ga kritikuje, "ne zna šta će sama sa sobom".

"Čini se da LSV i dalje ne zna šta će sama sa sobom i zbog toga stalno pokušava da se sukobi s nekim", rekao je Pastor za novosadski Mađar so (Magyar Szo) i ocenio da je SVM u poslednje vreme "stalna meta napada".

On je dodao da će SVM, ako bude isključen iz vladajuće većine, voditi politiku iz opozicije. Zamenik predsednika LSV-a Bojan Kostreš ranije je poručio da Ištvan Pastor treba da podnese ostavku, ako neće da se pridržava odluka pokrajinskog parlamenta.

"Ili je Pastor spreman da kao predsednik Skupštine Vojvodine sprovodi odluke te skupštine, ili treba da se skloni sa tog mesta", kazao je tada Kostreš. Na vlasti u Skupštini Vojvodine je koalicija Demokratske stranke (DS), LSV i SVM. DS i LSV već duže vreme pregovaraju sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića o ulasku u vladajuću koaliciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja