Jeremić odbio poziv Pajtića da podrži DS
Foto: Dado Đilas

Bivši šef diplomatije neće ponovo u politiku

Jeremić odbio poziv Pajtića da podrži DS

Politika -
Jeremić je Pajtiću rekao da će mu, ako treba, kao drug pružiti svaku moguću pomoć u pogledu kontakata na međunarodnom nivou, ali da ne dolazi u obzir da se vraća

BEOGRAD - Lider demokrata Bojan Pajtić zatražio je od Vuka Jeremića da se na neki način vrati u DS i javno podrži stranku, ali je bivši šef diplomatije to odbio.

Pajtić je, naime, iskoristio trenutak kada je Jeremić pre desetak dana nakratko boravio u Beogradu i telefonom razgovarao s njim o mogućem povratku u DS.

"Pajtić je Jeremiću preneo da bi želeo da on javno podrži DS, bilo kao nestranačka ličnost, bilo da se vrati u stranku. Nagovestio mu je, pritom, kako bi baš on mogao da bude idealan kandidat za predsedničke izbore 2017. godine", priča izvor iz DS.

Jeremić koji je iz stranke isključen marta 2013. godine zahvalio je Pajtiću rečima da "nema nameru da se u skorije vreme vraća u domaću politiku" te da su njegove ambicije vezane za međunarodnu scenu.

"Pajtiću je, pritom, rekao da će mu, ako treba, kao drug pružiti svaku moguću pomoć u pogledu kontakata na međunarodnom nivou", rekao je sagovornik ali da ne dolazi u obzir da se vraća u srpsku politiku.

Pajtić je zahvalio Jeremiću i njihov razgovor je završen u prijateljskoj atmosferi.

Predsednik beogradskog odbora DS Balša Božović kaže da "nikada veću glupost" nije čuo.

"Prvi put čujem za kontakt gospodina Pajtića sa gospodinom Jeremićem. Podsetiću vas da je Jeremić isključen iz stranke, ali i da 2010, na unutarstranačkim izborima nije dobio dovoljan broj glasova za potpredsednika stranke", rekao je Božović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track