JEŠIĆ: Nema budućnosti sa Tadićem, Jeremićem i Lečićem, oni su potrošeni!

Goran Ješić okrpio po bivšim saborcima

JEŠIĆ: Nema budućnosti sa Tadićem, Jeremićem i Lečićem, oni su potrošeni!

Politika -
Demokratska stranka ima hiljadu problema, blokadu računa, osipanje članstva, pad rejtinga. Umesto što pokušavamo okupljanje onih koji su politički potrošeni, treba da se okrenemo mladima, da ih uključimo u politiku i stranku i da sa njima pravimo blok

BEOGRAD - Goran Ješić, potpredsednik Demokratske stranke, tvrdi da demokrate moraju da se okrenu mladim ljudima, da ih uključe u politiku, a ne da spas traže u Borisu Tadiću, Vuku Jeremiću i Branislavu Lečiću jer su oni potrošeni kadrovi.

Tako on vidi inicijativu da DS bude stožer okupljanja proevropskih stranaka, ali, navodi, odluka je ipak na lideru stranke Bojanu Pajtiću. - Demokratska stranka ima hiljadu problema, blokadu računa, osipanje članstva, pad rejtinga. Umesto što pokušavamo okupljanje onih koji su politički potrošeni, treba da se okrenemo mladima, da ih uključimo u politiku i stranku i da sa njima pravimo blok. Zaista ne verujem da se sa Lečičem, Jeremićem ili Tadićem može praviti budućnost DS - kazao je Ješić u intervjuu "Večernjim novostima".

Na pitanje da li je DS opet podeljena na dve struje - Pajtićevu i blok, koji, kako se navodi, vode on i Borislav Stefanović, Ješić je diplomatski odgovorio da nije sporno da Pajtić ima mandat da vodi stranku, kao što nije sporna kritika unutar stranke.

Ješić je kazao i da u ideološkom smislu, u globalnim političkim nazorima između njega i lidera DS nema razlike.- Naravno da me zabrinjava pominjanje "srpske Srbije" i slično. To je pokušaj iz očaja da se zauzme prostor za koji se misli da je ostao upražnjen. Ali, ne možete tražiti od mene i većine u DS da podržimo pretvaranje stranke u desničarsku, kada smo svi levo orjentisani - kazao je Ješić, kao i da DS mora da prekine sa nepotizmom, negativnom selekcijom, lošim kadrovanjem.

Na pitanje da li će DS izgubiti vlast u Vojvodini i treba li u tom slučaju Pajtić da podnese ostavku na mesto predsednika stranke, on je kazao da veruje da će DS izgurati mandat do kraja u severnoj pokrajini.- Ali veće je pitanje da li će DS to iskoristiti za puke privilegije ili da uradi neto u korist građana. Ozbiljno bavljenje pokrajinskom vladom traži celog čoveka 24 sata dnevno. Ne vidim da je moguće da pored toga vodite i stranku, mada Pajtić tvrdi da jeste.

Tadić neće da polemiše sa JešićemBoris Tadić nije želeo da komentariše Ješićeve navode, saopštila je Marina Komad, savetnica za medije bivšeg šefa demokrata, dok Vuk Jeremić nije bio dostupan na broj poznat redakciji. Sa druge strane, Branislav Lečić je poručio da svako, pa i Ješić, ima pravo da iznosi svoje mišljenje i da mu ne zamera. - To je osnovni postulat demokratije i načela kojim se rukovodi Demokratska stranka. Pravo na drugačije mišljenje - rekao je Lečić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track