Joksimović: Očekujemo otvaranje poglavlja 32

Ministarka u Birmingemu

Joksimović: Očekujemo otvaranje poglavlja 32

Politika -
To poglavlje se odnosi na finansijsku kontrolu javnih sredstava

BIRMINGEM - Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se danas u Birmingemu sa britanskim ministrom za Evropu Dejvidom Lidingtonom, kome je predstavila najnovije zahtevne i teške mere koje Vlada Srbije preduzima u okviru reformskog procesa.

Joksimović je istakla da Srbija očekuje da će do kraja godine biti otvoreno Poglavlje 32 koje se tiče finansijske kontrole javnih sredstava, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Lidington je pozitivno ocenio odlučnost premijera i Vlade da se sprovedu reforme, koje nisu popularne, ali koje će u srednjem roku poboljšati život građana.

On je posebno naglasio značaj mera fiskalne konsolidacije i budžetske discipline, budući da se i u Velikoj Britaniji trenutno pripremaju ozbiljne ekonomske mere, koje su predstavljene na godišnjoj konvenciji vladajuće Konzervativne stranke.

Srpska ministarka ukazala je i na napore koje Vlada čini na unapređenju ljudskih i manjinskih prava, što je takođe važan deo unutrašnjih reformi i jačanja vladavine prava.

Joksimović je prisustvovala i sastanku predstavnika biznis zajednice čiji je domaćin bio ministar finsija Džordž Ozborn, gde je privrednicima predstavila mere koje Vlada sprovodi u cilju poboljšanja investicionog ambijenta i uslova ulaganja stranih investitora u Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track