Joksimovićeva: Ne očekujem usporavanje procesa priključenja Srbije EU

Evrointegracije

Joksimovićeva: Ne očekujem usporavanje procesa priključenja Srbije EU

Politika -
Ne očekujem loš scenario, niti neke meke sankcije zbog stava Beograda prema krizi u Ukrajini. Naprotiv, naš stav koji je premijer Aleksandar Vučić pre neki dan izneo dobro je prihvaćen, navela je ministarka

BEOGRAD - Ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović ne očekuje bilo kakvo usporavanje procesa priključenja Srbije EU zbog stava Beograda prema krizi u Ukrajini, odnosno prema pitanju sankcija Rusiji.

"Ne očekujem loš scenario, niti neke meke sankcije. Naprotiv, naš stav koji je premijer Aleksandar Vučić pre neki dan izneo dobro je prihvaćen", izjavila je Joksimović.

Povodom predstojeće konferencije zemalja Zapadnog Balkana u Berlinu, Joksimović je rekla da će taj događaj imati dvojaku dimenziju - politicku i ekonomsku.

Prema njenim rečima, Nemačka nije protiv proširenja EU, već, poučena prethodnim iskustvom, želi da bude sigurna da li neko na osnovu sprovedenih reformi zaslužuje da bude član EU ili ne.

"Ja ne znam agendu događaja, ali verujem da će s obzirom na raniji sastanak premijera Vučića sa kancelarkom (Angelom) Merkel sigurno biti nađen prostor da se direktno sretnu. Verujem da će to biti prilika da pojasnimo naše pozicije i sa druge strane dobijemo dodatne poruke, ako ih ima", rekla je Joksimović.

(Tanjug/B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja