JORGOVANKA ŠOKIRANA: Crnogorci mi podmeću sitnog lopova!
Foto: Kurir štampano I Zorana Jevtić

SUMNJIVO: Guvernerka iznenađena ishodom istrage

JORGOVANKA ŠOKIRANA: Crnogorci mi podmeću sitnog lopova!

Politika -
Policija uhapsila Albanca Imera Kerkezija (52) zbog sumnje da je upao u sobu prve bankarke Srbije

BEOGRAD - Budvanska policija privela je Albanca s Kosova Imera Kerkezija pod sumnjom da je prošle nedelje upao u sobu guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković u hotelu „Maestral“u Miločeru i ukrao joj samo neseser s lekovima za srce.

Tvrde da imaju dokaze- Kerkezi je pre tri dana uhvaćen u pokušaju krađe u hotelu „Avala“. Veštačenjem je utvrđeno da se otisci uzeti s nekoliko predmeta iz sobe u kojoj je boravila srpska funkcionerka poklapaju s Kerkezijevim. Osim toga, pri pretresu stana u kojem je boravio pronađene su stvari koje su pripadale srpskoj guvernerki - objašnjenje je crnogorske policije koje su preneli mediji u Crnoj Gori.Međutim, guvernerka srpske centralne banke ne veruje u verziju koju je plasirao crnogorski MUP i za Kurir kaže da je sada još zabrinutija za svoju bezbednost, ali da se ne plaši.Zabrinuta - Znala sam da će naći nekog sitnog prestupnika kojem će nakačiti ovaj sportski događaj - kaže Tabakovićeva za naš list i dodaje:- Samo je čovek iz hotelskog obezbeđenja dobio precizan opis šta mi je nestalo! Zašto niko nije tražio da ga prepoznam? Pronašli su ga po mom preciznom opisu i čude se šta sam sve zapazila, a podmeću mi čoveka od 52 godine. Tek sada sam zabrinuta, ali se ne plašim. Zar je takva snaga onih koji mi šalju poruku da mogu ovakve rezultate da saopšte javno? Sa mnom niko nije kontaktirao - rekla je Tabakovićeva.Podsetimo, guvernerka je za naš list potvrdila da napadač nije uzeo nikakve dragocenosti, već samo kutijicu s lekovima, da se iza provale kriju mnogo ozbiljniji motivi, te da nije reč o sitnom lopovu.Takođe, u medijima se pojavila vest da je ona posle 12 godina ponovo pokrenula priču o novcu koji je tokom devedesetih iznošen na Kipar i da to mogu biti motivi napada na Tabakovićevu.Pokrenula istragu- Kao guverner Narodne banke Srbije podnela sam prijavu potraživanja u likvidacionom postupku nad poslovnom jedinicom Beogradske banke na Kipru u iznosu od 186 miliona dolara - potvrdila je tada Tabakovićeva za Kurir.

ČudnoUKRAO SAMO LEKOVE ZA SRCE I POBEGAO SA ČETVRTOG SPRATAProšle nedelje guvernerka Narodne banke Srbije je u sobi 1.409 hotela „Maestral“ u Miločeru napadnuta kad joj je naoružana osoba uperila pištolj u čelo. Provalnik je potom odneo samo kutijicu s lekovima za srce, dok novac, tašnu, mobilni telefon i „ajped“ nije dirao. Zatim je pobegao kroz prozor na četvrtom spratu, skočivši s visine od sedam-osam metara.

ObjašnjenjeSPAJDERMEN ZANAT PEKAO U ŠPANIJIMediji u Crnoj Gori su Kerkezija opisali kao pravog Spajdermena, koji je veći deo leta pljačkao bogate turiste.- Izuzetno spretan i okretan, u hotelu „Avala“ uspeo je da preskoči pet metara visok kameni zid i domogne se petog sprata. Obučen je u crno, vešt i utreniran. Kerkez je rodom iz Obilića, ali je dugo boravio u Španiji, gde je ispekao zanat - naveli su ljudi iz službe obezbeđenja hotela „Avala“ „Sekjuriti sistem“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track