Knežević: Prelaznu vladu Vojvodine formirati u kratkom roku, pa održati izbore
Foto: Zorana Jevtić

Potpredsednik Srpske napredne stranke

Knežević: Prelaznu vladu Vojvodine formirati u kratkom roku, pa održati izbore

Politika -
SNS ima svoj program za Vojvodinu sa kojim će izaći u javnost pošto obavi razgovore o tom planu sa političkim saveznicima. Svi građani osećaju lošu situaciju u Vojvodini u koju je dovela DS svojim nestručnim, bahatim i sumnjivim ponašanjem. Potrebne su promene i reforme, zbog čega SNS želi da preuzme odgovornost za javne poslove, naveo je funkcioner SNS

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke Goran Knežević izjavio je danas da SNS ima svoj program za Vojvodinu, koju je u lošu političku i ekonomsku situaciju dovela DS, zbog čega je potrebno u kratkom roku formirati prelaznu vladu, a tek potom održati i izbore.

Knežević je rekao da SNS ima svoj program za Vojvodinu sa kojim će izaći u javnost pošto obavi razgovore o tom planu sa političkim saveznicima. On je istakao da svi građani osećaju lošu situaciju u Vojvodini u koju je "dovela DS svojim nestručnim, bahatim i sumnjivim ponašanjem" i da, ako su plate u Vojvodini niže od proseka u Srbiji i veliki broj nezaposlenih, potrebne promene i reforme, zbog čega SNS želi da preuzme odgovornost za javne poslove.

Predlog SNS je da u kratkom roku u Vojvodini bude formirana prelazna vlada, koja će do sledećih izbora obaviti neophodne poslove da bi se od 2015. odnosno 2016. godine krenulo u suštinske reforme, najavio je Knežević.

"Želimo da upodobimo sva akta Skupštine Vojvodine i sve odluke pokrajinske skupštine sa važećim statutom AP Vojvodine u što kraćem roku i Ustavom Srbije", najavio je Knežević i dodao da jecilj da se donese zakon o finansiranju Vojvodine.

Potpredsednik SNS je naglasio da je važno analizirati rad svih javnih preduzeća, fondova i budžeta Vojvodine, jer se zbog netransparentnosti sumnja da se zakonito radilo u tim ustanovama.Knežević je podsetio da je održan sastanak predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora i predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, na kome je postignut dogovor o radu u narednom periodu.

Potpredsednik SNS je najavio da je cilj da se svi koji su nezadovoljni sadašnjom pozicijom u Vojvodini "priključe u jedan širi krug koji će moći da uradi sve ove poslove"."Imamo otvoreni poziv svima, koji žele da nam se priključe u promeni vlasti u Vojvodini, da dođu da razgovaraju sa nama. To isto važi, naravno i za (lidera NDS Borisa) Tadića", rekao je Knežević.

Knežević je rekao da su građani na izborima ove godine DS, koja je već 14 godina praktično u vlasti, "dali jedva više od cenzusa" i da bez izbora se stanje u Vojvodini neće promeniti.Prema njegovim rečima, pošto u ovom trenutku to nije najracionalnije rešenje, kada se sprovode teške i obimne reforme u čitavoj Srbiji, cilj je da se na miran i dostojanstven način obave neophodni poslovi i da se onda izađe na izbore.Zbog sprovođenja teških reformi koje se sprovode i zahtevaju opšti konsenzus, kažemo hajde da formiramo prelaznu vladu, gde bi se ostvario konsenzus, kada to uradimo da izađemo na izbore.

"DS vidi da joj se drmaju fotelje i da neće još dugo ostati na vlasti i sa sada pokušavaju da se dodvore ostalim političkim strankama", rekao je Knežević i dodao da pretpostavlja da će i LSV biti jedna od stranaka koja će želeti sprovođenje ovog programa.Knežević je ocenio da u ovom trenutku nisu realni hitni pokrajinski izbori, jer je potrebno implementirati zakone o radu, stečaju i privatizaciji i rešiti pitanje velikog broja javnih i preduzeća u restrukturiranju.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track