Knežević: Rešenje za Vojvodinu je u prelaznoj vladi
Foto: Zorana Jevtić

Kriza u Pokrajini

Knežević: Rešenje za Vojvodinu je u prelaznoj vladi

Politika -
U tu prelaznu vladu, koja bi zamenila administraciju Bojana Pajtića, mogli bi da uđu i nezavisni stručnjaci

NOVI SAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Goran Knežević izjavio je da ta stranka, za rešavanje krize pokrajinske vlasti, predlaže formiranje prelazne vlade sa ograničenim vremenskim i programskom mandatom, posle čega bi bili raspisani izbori po novom izbornom sistemu, koji je nedavno prihvatio pokrajinski parlament.

U tu prelaznu vladu, koja bi zamenila administraciju Bojana Pajtića, mogli bi da uđu i nezavisni stručnjaci, rekao je Knežević.Moj utisak, kao i utisak svih prisutnih, jeste da Vojvodina proživljava najtežu političku, ekonomsku i socijalnu krizu u poslednjim decenijama. Neophodno je da se nešto preduzme što pre, kako ne bi ispaštale buduće generacije, dodao je on.

Knežević je objasnio da je SNS predložila da se reše određena pitanja, poput upodobljavanja odluka i akata Skupštine Vojvodine s novim Statutom Pokrajine, zatim usaglašavanja Zakona o nadležnostima sa Ustavom, donošenja zakona o finansiranju pokrajine, utvrđivanja budžeta za 2015. godinu.

Knežević je rekao da lično ima veliko poštovanje prema nekim ljudima u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, da zna da su odgovorni i podržavaju dijalog, i istakao da će se založiti da budu prisutni u nastavku razgovora političkih stranaka u Vojvodini.

(Fonet/Dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track