IVANOVIĆ NA SUĐENJU: Apsolutno nisam kriv!
Foto: Tanjug

Osnovni sud

IVANOVIĆ NA SUĐENJU: Apsolutno nisam kriv!

Politika -
I ostala četvorica optuženih Srba Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović takodje su se izjasnili da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret
1 / 6 Foto: Tanjug

KOSOVSKA MITROVICA - Oliver Ivanović danas je pred Osnovnim sudom u Kosovskoj Mitrovici negirao krivicu po svim tačkama optužnice koje ga terete za ratne zločine 1999. i 2.000.

"Apsolutno nisam kriv" rekao je Ivanović odgovarajući na pitanje sudije Roksane Komša da li se oseća krivim.

I ostala četvorica optuženih Srba Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović takodje su se izjasnili da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret. Tužioci su Džonatan Ratel i Romulo Mateuš dok je predsedavajući sudija rumunka Roksana Komša.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i čelnici lokalnih samuprava sa severa Kosova došli su jutros u zgradu Osnovnog suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici kako bi prisustvovali početku suđenja lideru SDP-a Oliveru Ivaniću.

Đurić je u sudnici kratko rekao Oliveru Ivanoviću: "Izdržite, sve će biti u redu. Država je uz vas".

Oni su oko 9.40 ušli u zgradu Osnovnog suda. Sudnica je puna ljudi, pre svega rodbine, prijatelja i stranačkih kolega Ivanovića. U sudnici ima mesta za sedamdesetak ljudi u publici i 20 mesta za novinare.

Oliver Ivanović uhapšen je 27. januara i od tada je u pritvoru. Posle sedmodnevnog štrajka glađu premešten je iz Prištinskog u kosovsko-mitrovački zatvor. On se tereti za ratni zločin počinjen aprila 1999. godine u Kosovskoj Mitrovici i drugo delo iz februara 2000. kada je nakon građanskih nemira u Kosovskoj Mitrovici stradalo desetak Albanaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track