Kovačević:Srpski otadžbinski front odmah posle izbora u DSS
Foto: Marina Lopicic

Prstrojavanje

Kovačević:Srpski otadžbinski front odmah posle izbora u DSS

Politika -
Politička organizacija kojoj sam ranije pripadao još nije završila svoje izborni ciklus, rekao je on, napominjući da "moralne norme" iziskuju da se sačeka da se u DSS završe izbori pre nego što se formira nova stranka.

BEOGRAD - Dramski pisac Siniša Kovačević izjavio je danas da će formirati stranku Srpski otadžbinski front vrlo brzo, čim se završe izborni procesu u Demokratskoj stranci Srbije, kojoj je prethodno pripadao.

"Politička organizacija kojoj sam ranije pripadao još nije završila svoje izborni ciklus," rekao je on, napominjući da "moralne norme" iziskuju da se sačeka da se u DSS završe izbori pre nego što se formira nova stranka.

Kovačević je precizrao da se Srpski otadžbinski front formira sa osnovnom idejom da bude "subnosač", odnosno mesto okupljanja svih opozicionih i evropskeptičkih stranaka koje Srbiju vide kao uspešnu, samostalnu, slobodnu i pre svega "resuverenizovanu" zemlju.

Po njemu, "Srbija je zemlja bez suvereniteta, što se najbolje vidi kroz nastavne planove i programe i kroz činjenicu da smo zemlja bez vojske, bez samostalne unutrašnje i spoljne politike i zemlja koja je umnogome dovela u pitanje i vlastite potencijale, ne verujući da ih ima".

Zbog toga Kovačević smatra da je Srbiji preko potrebna politička organizacija poput Srpskog otadžbinskog fronta.

Kovačević je ranije rekao da stranku osniva sa istomišljenicima među kojima ima i njegovih prijatelja, ali za sada nije želeo da otkrije nijedno ime.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track