Lavrov: Dobar dijalog Rusije i Srbije
Foto: Reuters

Ruski ministar spoljin poslova

Lavrov: Dobar dijalog Rusije i Srbije

Politika -
Verujemo da Srbija treba da nađe takav aranžman s Briselom koji neće štetiti našoj saradnji niti nivou trgovačke razmene i investicija. To je ono što čujemo od naših srpskih partnera, naveo je šef ruske diplomatije

SARAJEVO - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izrazio je uverenje da se približavanje Srbije članstvu u EU, većom brzinom od njenih suseda, neće negativno odraziti na odnose Srbije sa Rusijom.

Lavrov je rekao i da je između Rusije i Srbije uspostavljen dobar dijalog.

"S velikim paketom projekata i operativnim investicijama u Srbiji, imamo o još dosta toga da diskutujemo kad razmišljamo o dodatnom produbljivanju i jačanju saradnje. Verujemo da Srbija treba da nađe takav aranžman s Briselom koji neće štetiti našoj saradnji niti nivou trgovačke razmene i investicija. To je ono što čujemo od naših srpskih partnera", rekao je Lavrov.

Upitan kako Moskva gleda na mogućnost daljeg približavanja regiona Zapadnog Balkana - Crne Gore, Makedonije i BiH u puno članstvo u NATO, Lavrov je rekao da se u Moskvi to smatra "pogrešnom politikom i provokacijom Severnoatlantskog saveza".

"Što se tiče proširenja NATO-a, prema mom viđenju, to je greška, čak provokacija u određenom smislu. To je na neki način neodgovorna politika koja potkopava opredeljenje da se gradi sistem jednake i podeljene bezbednosti u Evropi", rekao je Lavrov.

Komentarišući najavljenu posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu, Lavrov je rekao da će do nje doći u okviru proslave 70. godišnjice od oslobođenja Beograda od nacizma, što bi moglo biti u periodu između 16. i 20. oktobra.

(Beta/Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track