Ljajić: Upućeno pismo Tribunalu, konzul u poseti Šešelju i Hadžiću
Foto: Beta

Šalju lekare

Ljajić: Upućeno pismo Tribunalu, konzul u poseti Šešelju i Hadžiću

Politika -
Izrazili smo spremnost da pošaljemo naše lekare iz Srbije i to po izboru Šešelja i Hadžića, odnosno njihove odbrane, ukoliko smatraju da bi to u ovom trenutku bilo za njih korisno i potrebno, naveo je presednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom

NOVI PAZAR, 20. oktobra (Tanjug) - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da je danas upućeno pismo Tribunalu u kome se traže informacije, ukoliko imaju saglasnost optuženika Vojislava Šešelja i Gorana Hadžića, o njihovom zdravstvenom stanju.

"Izrazili smo spremnost da pošaljemo naše lekare iz Srbije i to po izboru Šešelja i Hadžića, odnosno njihove odbrane, ukoliko smatraju da bi to u ovom trenutku bilo za njih korisno i potrebno", rekao je Ljajić novinarima u Novom Pazaru.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Takođe, dodao je Ljajić, dali smo nalog našem konzulu da poseti sve optuženike i Šešelja i Hadžića, ali i sve ostale koji imaju zdravstvene probleme.

"Srbija će uraditi sve što može, što joj zakon nalaže i što su pravila Tribunala da pruži odgovarajuću zdravstvenu zaštitu i negu u saradnji sa sekretarijatom Haškog tribunala", naglasio je Ljajić.

On je dodao da Srbija čini sve što može kao što je činila svih proteklih godina jer ima obavezu da vodi računa o zdravstvenom stanju svih optuženika u Hagu.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Ljajić je precizirao da u svakom slučaju sekretarijat Haškog tribunala mora da da saglasnost za posete lekara, a prethodno optuženici moraju, takođe, da se slože da lekari iz Srbije idu u Hag i izvrše potrebne preglede i analize.

Šešelju, koji je pre godinu dana operisan zbog karcinoma debelog creva, otkrivene su metastaze na jetri i sledeće nedelje će se znati da li će i kada biti operisan, dok je Hadžić, kako prenose mediji, u četvrtak u pritvorskoj jedinici Tribunala doživeo blaži srčani udar, tom prilikom je pao i povredio rame.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track