Maja Gojković na inauguraciji turskog predsednika Erdogana
Foto: Zorana Jeftić

Svečanost u Ankari

Maja Gojković na inauguraciji turskog predsednika Erdogana

Politika -
Redžep Tajip Erdogan položiće danas zakletvu kao prvi predsednik Turske koga su izabrali građani. Time će ostati na vlasti još najmanje 5 godina

BEOGRAD - Predsednica Narodne skupštine Srbije, Maja Gojković predstavljaće danas Srbiju na predsedničkoj inauguraciji Redžepa Tajipa Erdogana u Ankari, rečeno je u njenom kabinetu.

Redžep Tajip Erdogan položiće danas zakletvu kao prvi predsednik Turske koga su izabrali građani. Time će on ostati na vlasti još najmanje pet godina.

Erdogan danas podnosi ostavku na mesto premijera i postaje šef države na svečanosti u parlamentu kojoj će prisustvovati desetine stranih zvaničnika.

Predviđeno je da novopostavljeni predsednik danas za mandatara za izbor nove vlade imenuje dosadašnjeg ministra inostranih poslova, Ahmeta Davutoglua koji je već izabran za njegovog naslednika na čelu vladajuće stranke.Erdogan koji deceniju bez konkurencije dominira u turskoj politici, nagovestio je da želi da transformiše ulogu šefa države iz uglavnom ceremonijalne u moćniju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track