Marko Đurić: Suđenje Ivanoviću da bude fer i pravično

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Marko Đurić: Suđenje Ivanoviću da bude fer i pravično

Politika -
Đurić je juče prisustvovao početku suđenja Ivanoviću, za kog je kazao da je u vrlo borbenom raspoloženju i da održava dobro stanje duha

BEOGRAD - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas da je veoma važno da suđenje lideru SDP Oliveru Ivanoviću bude pravično i fer i dodao da očekuje da će biti usvojen predlog odbrane kojim se traži još 30 dana za upoznavanje sa optužnicom i dokazima.

"Važno je da se ovaj postupak sprovodi na fer i pravičan način, da ne dođe do daljeg udaljavanja između našeg naroda i institucija koji su nosioci pravosuđa. Ceo ovaj proces signalizira koliko je neophodno da što pre budu uspostavljene nove pravosudne institucije", kazao je Đurić.

On je juče prisustvovao početku suđenja Ivanoviću, za koga je kazao da je u "vrlo borbenom raspoloženju" i da "održava dobro stanje duha".

Ivanović i još četvorica Srba se terete za ratne zločine i ubistva na Kosovu tokom 1999. godine.Upitan o saradnji predstavnika Srba i misije Euleks, Đurić je odgovorio da pitanje nepoverenja mora da bude rešeno i da je vrlo odgovrno što su Srbi inicirali sastanak sa predstavnicima Euleksa.

"Očekujem da do tog sastanka dođe u najskorije vreme, jer pitanje nepoverenja mora da bude prevaziđeno, to je u našem interesu da rešimo", rekao je Đurić i dodao da na Euleksu "leži najveća odgovrnost za antagonizam".Govoreći o formiranju vlasti na Kosovu, Đurić je kazao da očekuje da se nastave razgovori sa predstavnicma liste Srpska, jer bez njih neće biti moguće formirati vladu."Nema pokrajinske vlasti bez učešća predstavnika Srpske liste i onaj koga Srpska lista bude podržala biće premijer", poručio je Đurić.

(Beta/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track