METLA U SNS: Vučić izbacuje foteljaše iz stranke

Funkcionerima Srpske napredne stranke istekao rok

METLA U SNS: Vučić izbacuje foteljaše iz stranke

Politika -
IO SNS će precizirati u narednim danima šta tačno znači "nagomilavanje funkcija" i u kom slučaju stranački kadrovi mogu da obavljaju više poslova.

BEOGRAD - Funkcioneri Srpske napredne stranke koji imaju dve ili više plaćenih državnih funkcija, a nisu podneli ostavke i zadržali samo jednu "fotelju", rizikuju da već idućeg meseca budu izbačeni iz stranke, potvrđeno je u vrhu naprednjaka.

Rok u kome su članovi SNS morali Izvršnom odboru (IO) stranke da dostave pismenu informaciju o javnim službama u kojima primaju platu i o odluci za koju od njih se opredeljuju istekao je juče.

IO je sastavio registar "višestrukih funkcionera" i detaljan izveštaj će predstaviti članovima Glavnog odbora stranke na prvoj sledećoj sednici.

Do tada znaće se i imena stranačkih "igrača" koji su se oglušili o zahtev lidera SNS-a Aleksandra Vučića i oni će biti sankcionisani.

Takođe, IO SNS će precizirati u narednim danima šta tačno znači "nagomilavanje funkcija" i u kom slučaju stranački kadrovi mogu da obavljaju više poslova.

Za sada, više desetina funkcionera prijavilo je da "sedi na dve ili nekoliko fotelja", a pale su i brojne ostavke.

Od jačih imena , šef poslaničke grupe Zoran Babić napustio je Nadzorni odbor "Laste", poslanik Vladimir Đukanović dao je postavku u Skupštini Državne lutrije, a direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Dejan Đurđević je izašao iz RIK-a.

"IO završava svoj deo posla. Nakon toga, podaci o ostavkama moraju da se registruju u Agenciji za borbu protiv korupcije. Proces će biti završen do sledeće sednice Glavnog odbora kada ćemo imati potpunu sliku stanja. Mi smo prva stranka koje je rešila da se obračuna sa "nagomilanim funkcijama" u sopstvenim redovima", rekao je Veroljub Arsić, funkcioner SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track