Mihajlović: Nedopustiva prekomerna upotreba sile
Foto: Fonet

Nije bitno čiji je brat

Mihajlović: Nedopustiva prekomerna upotreba sile

Politika -
Reagujući na incident u kojem je pretučen brat premijera Andrej Vučić, Mihajlovićeva je rekla da bi o tome trebalo razgovarati na sednici vlade i u Srpskoj naprednoj stranci

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović očekuje da izveštaj MUP o incidentu u kojem su učestvovali pripadnici Žandarmerije tokom održavanja Parade ponosa bude što pre gotov i osuđuje prekomernu upotrebu sile bez obzira na to o kome je reč.

Reagujući na incident u kojem je pretučen brat premijera Andrej Vučić, Mihajlovićeva je rekla da bi o tome trebalo razgovarati na sednici vlade i u Srpskoj naprednoj stranci.

"Očekujemo da dobijemo vrlo brzo izveštaj MUP i nadležnih organa a svaka vrsta prekomerne upotrebe sile, što snimci pokazuju da je bilo, je zaista nedopustivo", rekla je ona.

Prema njenim rečima, uopšte nije bitno ko se kako zove i nad kim se to desilo - da li je, kako je rekla, to bio brat premijera ili je to "moj ili vaš brat, ali svaka upotreba sile takve vrste je zaista nedopustiva"."Na sednici vlade treba da razgovaramo kada taj izveštaj bude gotov i da vidimo šta se to dešava jer nije ovo prvi primer.

U prethodnom periodu često smo imali na naslovnim stranama novina situacije da određeni pripadnici Žandrameri upotrebljavaju prekomernu silu a ono što smo do sada mogli da vidimi na snimku deluje vrlo ozbiljno", kazale je Mihajlovićeva koja je i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednica SNS.

Ona smatra da i stranka treba da reaguje kada bude objavljen izveštaj MUP-a naglasivši da to nije samo stranačko već pitanje svih građana. "Sačekala bih izveštaj nadležnih organa koji treba da dobijemo što pre a onda, naravno, kao stranka da reagujemo. Nije to samo pitanje našeg člana stranke nego je opšte društveno pitanje - zašto nam se to dešavama i da li sme da se dešava", kazala je.

Mihajlovićeva je naglasila da "prekomerna upotrebna sile nije dobra ni za koga , kako god se neko zvao i da to nije pitanje Andreje Vučića nega za sve nas".

Pet pripadnika Žandarmerije, zbog prebijanja brata Aleksandra Vučića, suspendovano je, a istraga o tom incidentu, koja će, kako je najavljeno, biti završena početkom naredne sedmice, utvrdiće sve činjenice i motive.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track