Mihajlovićeva: Srbija želi partnere i na istoku i na zapadu
Foto: Dado Djilas

Za Srbiju najvažniji privredni razvoj

Mihajlovićeva: Srbija želi partnere i na istoku i na zapadu

Politika -
Moramo da se odlepimo od ekonomskog dna, a da mudra politika vlade i premijera može da pomogne da kroz sve ovo što sada postoji i što je ispred nas nekako prođemo bez težih posledica, navela ministarka

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je danas da se Srbija nalazi u nezavidnom položaju, jer želi partnere i na istoku i na zapadu i da je za Srbiju najvažniji privredni razvoj i da ima stabilnu vladu.

Mihajlović je rekla da očekuje da će se premijer Aleksandar Vučić danas da na konferenciji za novinare obratiti javnosti i pre svega objasniti situaciju.

Potpredsednica Vlade Srbije je naglasila da je za Srbiju najvažniji pre svega privredni razvoj, da "moramo da se odlepimo od ekonomskog dna", a da mudra politika vlade i premijera može da pomogne da "kroz sve ovo što sada postoji i što je ispred nas nekako prođemo bez težih posledica".

Mihajlović je ocenila da je za Srbiju važno da ima stabilnu vladu i stabilnu političku situaciju, da zna kuda ide i šta joj je cilj.

"Naš cilj je da građani Srbije žive bolje", najavila je Mihajlović.

U Vojvodinji mora da se živi boljeMihajlovićeva je dodala da u Vojvodini nije problem formirati koncentracionu vladu, već da političke partije koje ulaze u nju moraju da budu svesne situacije u kojoj se pokrajina trenutno nalazi i da neke svoje, pre svega političke stavove, stave malo na stranu.

Ona dodaje da je Vojvodina danas regija u Evropi, odnosno deo pre svega Srbije, koji se nalazi u veoma teškoj ekonomskoj situaciji.

Mihajlovićeva kaže da ima nekoliko najvećih gradova u Vojvodini koji beleže pad u platama, odnosno u zaradama i u otvaranju novih preduzeća, odnosno ima zatvaranja malih i srednjih preduzeća.

Mihajlović je dodala da vlada Bojana Pajtića nije donela ono što je trbalo da donese Vojvodini i da je donela puno problema.

Upitana šta će biti zadaci te nove vlade, Mihajlović je odgovorila da u Vojvodini mora da se živi bolje, zato što Vojvodina ima takav potencijal da je sramotno da neko Vojvodinu dovede u ovu situaciju.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track