MIHAJLOVIĆ: U Vladi Srbije postoji apsolutno jedinstvo!
Foto: Fonet

Šestomesečni izveštaji ministara

MIHAJLOVIĆ: U Vladi Srbije postoji apsolutno jedinstvo!

Politika -
Mihajlović je rekao da je vlada u proteklih šest meseci imala vrlu živu, pre svega privrednu aktivnost, da je prvih nekoliko meseci radila u vanrednim okolnostima, zbog poplava i sanacije štete i da je, na neki način, regularno radila i sve odluke donosila jednoglasn

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je danas da postoji apsolutno jedinstvo u vladi i da premijer Aleksandar Vučić neće imati težak posao kada bude gledao šestomesečne izveštaje ministara.

Govoreći o izveštaju, koji ovih dana podnose ministri o šestomesečnom radu, Mihajlović je istakao da je to redovno ispitivanje kvaliteta rada vlade i da ministri podnose izveštaj premijeru koji će doneti odluku.

"Premijer će odlučiti na koji način će koncipirati, da li će nastaviti ovim putem, da li će to poboljšati ili će preduzeti neke korake", rekao je Mihajlović u Jutarnjem programu RTS-a.

Mihajlović je rekao da je vlada u proteklih šest meseci imala vrlu živu, pre svega privrednu aktivnost, da je prvih nekoliko meseci radila u vanrednim okolnostima, zbog poplava i sanacije štete i da je, na neki način, regularno radila i sve odluke donosila jednoglasno.

Na pitanje novinara šta će se dogoditi, ukoliko neki od ministara ne bude imao zadovoljavajuće rezultate i da li je moguće izricanje opomene, Mihajlović kaže da će odluku doneti isključivo predsednik vlade.

Mihajlović je istakao da je cilj trodnevne posete premijera Vučića Velikoj Britaniji da premijer razgovara sa što više privrednika i političara koji na neki način mogu da utiču na privlačenje stranih investicija, jer je važna aktivnost vlade u oživljavanju privrede.

Komentarišući neučešće predsednika Srbije Tomislava Nikolića na komemorativnom skupu u Belgiji u čast 100. godišnjice početka Prvog svetskog rata, zbog toga što će na svečanosti biti istaknuti simboli samoproglašene Republike Kosovo, Mihajlović je istakao da je takva odluka u skladu sa uputstvom koje važi za sve političare u Srbije, a koje je donela Vlada Srbije.

"Srbija ne priznaje nelegalno proglašenu nezavisnost Kosova i mi ćemo tako postupati i ubuduće", dodao je Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track