Mihajlovićeva: Nema svađe među koalicionim partnerima
Foto: Aleksandar Jovanovic

Odbacila spekulacije

Mihajlovićeva: Nema svađe među koalicionim partnerima

Politika -
Kad dođe vreme da se razgovara o bilo kakvim političkim odnosima između političkih partija, ti razgovori neće biti u Nemanjinoj 11 nego u organima politički stranaka, istakla je funkcionerka SNS

NOVI SAD - Potpredsednica Vlade Srbije i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović odbacila je danas spekulacije o tome da ima svađe među koalicionim partnerima u republičkoj vladi i rekla da će razgovori o odnosima između političkih partija biti vođeni u organima stranaka, a ne u Nemanjinoj 11.

Napominjući da ima utisak da se poslednjih dana u javnosti potencira pitanje o tome da li ima svađe među koalicionim partnerima u Vladi, ona je novinarima, posle otvaranja međunarodnog skupa o energetici, naglasila da "nema te političke priče i mi o tome ne razgovaramo".

Mihajlovićeva je kazala da je to šta je neko od članova koalicije nekom drugom rekao, medijski možda zanimljivo, ali, kako je dodala, o tim međustranačkim temama se ne razgovara među članovima Vlade, nego o konkretnim pitanjima koja bi ovog ili narednih dana trebalo da budu rešavana.

"Kad dođe vreme da se razgovara o bilo kakvim političkim odnosima između političkih partija, ti razgovori neće biti u Nemanjinoj 11 nego u organima politički stranaka", istakla je Mihajlovićeva, ne želeći da odgovori na novinarsko pitanje o tome kako će na odnose SNS i SPS uticati podizanje optužnice protiv Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića.

Potprednica Vlade i SNS je napomenula da se u SNS ne razgovara o odnosima sa socijalistima jer, kako je dodala, predstavnici te stranke u Vladi najviše se bave svojim poslom i vrlo složenim zadacima za koje premijer Aleksandar Vučić traži da budu realizovani.

Povodom verbalnih varnica proteklih dana između funkcionera SNS i SPS, Mihajlovićeva je rekla da "to što će se neko naći uvređen ili mu neće odgovarati, ukoliko se prokomentariše da neko nešto nije uradio dobro, to je stvar sujete ili čega god"."Mi pokušavamo da uvedemo sistem tamo gde ga nije bilo, gde postoje problemi, nastojimo da ih rešimo. Nekad to ide brže a nekad sporije i to je ono čime se bavimo", zaključila je Mihajlovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track