Milivoje Mihajlović: Izbor Ise Mustafe demokratski potez srpske liste

Formiranje kosovske vlade

Milivoje Mihajlović: Izbor Ise Mustafe demokratski potez srpske liste

Politika -
Pre nekoliko meseci smo govorili o tome da će Srbi biti ključni faktor u formiranju kosovske vlade. Sad se to ostvaruje, rekao je direktor vladine kancelarije

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović rekao je danas da su Srbi podržali izbor Ise Mustafe za predsednika kosovske skupštine pre svega da bi sprečili neregularnosti i otezanje u formiranju tog parlamenta.

On je ocenio da je to demokratski potez srpske liste, a sa druge strane i demonstracija snage srpskih poslanika u kosovskom parlamentu.

"Pre nekoliko meseci smo govorili o tome da će Srbi biti ključni faktor u formiranju kosovske vlade. Sad se to ostvaruje", rekao je Mihajlović.

On je ocenio da devet poslanika srpske liste mogu ozbiljno da utiču na to ko će vladati na Kosovu, a pre svega na to kako će se vladati na Kosovu i dodao da pri tom misli na njihov uticaj na zaštitu srpskih interesa i opstanka Srba."Ta ekipa od devet poslanika zaista će znatno doprineti poboljšanju položaja Srba na Kosovu", dodao je Mihajlović.Komentarišući Predlog zakona o radu, Mihajlović je rekao da se za godinu dve mogu očekivati prvi efekti predloženog zakona o radu i uvođenje reda u tržište rada.

On je istakao da je taj zakon deo sistemskih mera koje će vlada uvoditi kako bi se uveo red pre svega na tržištu rada.Direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima je ukazao da Srbija nema uređeno tržište rada i da taj zakon nije usmeren ni protiv koga, nego da je pre svega od koristi i radnicima i poslodavcima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track