Ministarka Joksimović: Pregovori sa EU do kraja godine

Pun gas na reformama

Ministarka Joksimović: Pregovori sa EU do kraja godine

Politika -
Cela vlada zaista punim gasom radi na reformama društva i države, pre svega zbog napretka naše zemlje i bolje perspektive života u Srbiji, i očekujem da EU to prepozna, rekla je ministarka bez portfelja

BEOGRAD - Realno je da Srbija do kraja godine otvori poglavlje 32, o finansijskoj kontroli budžetskih sredstava, koja je sastavni deo borbe protiv korupcije, pa se dobro naslanja na poglavlje 2, kaže Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja u Vladi Srbije zadužena za EU.

Joksimović naglašava da odluku o sazivanju naredne međuvladine konferencije treba jednoglasno da donese svih 28 država članica. "Cela vlada zaista punim gasom radi na reformama društva i države, pre svega zbog napretka naše zemlje i bolje perspektive života u Srbiji, i očekujem da EU to prepozna", rekla je Joksimović za "Novosti".

Od nove šefice diplomatije EU, Frederike Mogerini, ona očekuje da će imati nepristrasnu i konstruktivnu ulogu, posebno u procesu nadgledanja i posredovanja u nastavku Briselskog dijalog."Takođe, izbor Johanesa Hana za evropskog komesara za "susedsku politiku i pregovore o pridruzivanju", potvrđuje privrženost EU i podršku nastavku procesa evrointegracija", rekla je Joksimović.

(Tanjug/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track