Ministarka Joksimović: Srbija spremna za otvaranje poglavlja 32

Evropske integracije

Ministarka Joksimović: Srbija spremna za otvaranje poglavlja 32

Politika -
Otvaranje poglavlja 32, koje se tiče finansijske kontrole, zbog borbe protiv korupcije bilo dobar osnov za otvaranje poglavlja 23 i 24, kaže švedski ambasador Asp

BEOGRAD - Ministarka bez portfelja u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas u Beogradu sa ambasadorom Švedske Kristerom Aspom i tom prilikom istakla da se Srbija pripremila za otvaranje pregovaračkog poglavlja 32.

Asp je istakao da je za Srbiju važno da do kraja tekuće godine otvori barem jedno poglavlje pregovora o pristupanju EU i da Stokholm podržava otvaranje poglavlja 32. On je objasnio da bi otvaranje poglavlja 32, koje se tiče finansijske kontrole, zbog borbe protiv korupcije bilo dobar osnov za otvaranje poglavlja 23 i 24.

Srpska ministarka istakla je vlada intenzivno priprema Akcione planove za ova poglavlja i zahvalila je Švedskoj na razvojnoj pomoći i donacijama, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima. Pored 13 miliona evra koje je kao i prethodnih godina donirala Srbiji, Švedska je izdvojila i dodatnih dva miliona evra pomoći za sanaciju posledica poplava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track