Mirović i Bajatović: Pala Vlada Vojvodine
Foto: Tanjug Printscreen

Sastanak s Pastorom

Mirović i Bajatović: Pala Vlada Vojvodine

Politika -
U suštini, pokrajinska vlada je pala i važno je da se otvori dijalog za izlazak iz krize, rekao je potpredsednik SNS

NOVI SAD - Potpredsednici Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije, Igor Mirović i Dušan Bajatović, ocenili su da je današnji sastanak u Skupštini Vojvodine u Novom Sadu još jedan dokaz da je pokrajinska vlada pala.

Mirović je novinarima nakon sastanka s predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom rekao da je jasno da pokrajinska vlada nema suštinski kapacitet da upravlja javnim poslovima.

"U suštini, pokrajinska vlada je pala i važno je da se otvori dijalog za izlazak iz krize", rekao je Mirović. Prema njegovim rečima, SNS je spremna na kompromis i na izbor nove pokrajinske Vlade.

Mirović je ponovio da pokrajini nisu potrebni vanredni izbori jer je Srbija u teškoj, nasledjenoj krizi, zbog čega je potreban mir da se kriza reši a i gradjani su "siti izbora".

Bajatović je, takodje, ocenio da je pokrajinska vlada "suštinski pala" i ocenio da neće biti vanrednih pokrajinskih izbora, ako se postigne dogovor oko toga šta treba da se radi.

On je Demokratsku stranku optužio za proizvodjenje krize u Vojvodini, koja ide u prilog onima koji se zalažu za ukidanje autonomije te pokrajine.

Mirović i Bajatović su kazali da u Skupštini Vojvodine treba da se postigne dogovor oko rešavanja važnih pitanja, kao što su budžet, Statut pokrajine i donošenje Zakona o finansiranju i nadležnostima Vojvodine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track