Mirović: Septembar rok za formiranje koncentracione vlade u Vojvodini
Foto: Aleksandar Jovanović

Potpredsednik SNS o krizi u pokrajini

Mirović: Septembar rok za formiranje koncentracione vlade u Vojvodini

Politika -
Politička kriza dovela je do kolapsa pokrajinske administarcije, koja nema kapacitet da vodi neophodne projekte, rekao je Mirović

BEOGRAD - Rok za dogovor oko koncentracione vlade u Vojvodini je kraj septembra, a loš scenario bi bio ukoliko se ne formira, jer to znači nastavak apatije i nazadovanja, izjavio je potpredsednik SNS Igor Mirović.

"Politička kriza dovela je do kolapsa pokrajinske administarcije, koja nema kapacitet da vodi neophodne projekte", rekao je Mirović.

Komentarišući odbijanje DS da učestvuje u koncentracionoj vladi, Mirović je poručio da je trenutak kada se bira između Vojvodine koja ima mogućnost da izađe iz krize i stranačkog interesa.

Na pitanje da li SNS ne smeta da deli vlast sa DS, Mirović je rekao da se SNS razlikuje u političkim stavovima u ogromnoj meri i sa LSV i NDS i sa DS i u pojedinim pitanjima i sa SVM.

Međutim, kriza u Pokrajini je takva, kako je rekao, da SNS ostavlja po strani politička i programska razmimoilaženja postavivši kao ciljeve koncentarcione vlade 10 velikih i značajnih stvari za Vojvodinu.

On je istakao da treba srediti stanje u Pokrajini i u takvoj atmosferi se pripremiti za izbore, a da je u ovom trenutku bitno da se prevaziđe kriza u administraciji kako Vojvodina ne bi ostala na marginama i za investicije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track