MIŠKO IZ LASTE: Sudbina Vlade Srbije bila je u mojim rukama!
Foto: Nemanja Pančić

Profesionalac

MIŠKO IZ LASTE: Sudbina Vlade Srbije bila je u mojim rukama!

Politika -
Saša Lukić (41), koji je u ponedeljak vozio Vučića i ministre u Niš, kaže da uopšte nije imao tremu tokom puta
1 / 4 Foto: Nemanja Pančić

BEOGRAD - Sudbina srpske vlade bila je u rukama Saše Lukića (41), vozača „Laste“, koji je ceo državni vrh u ponedeljak odvezao u Niš na sednicu Vlade Srbije.

Ni velika odgovornost što vozi premijera Aleksandra Vučića i ministre, kao ni živa muzika i opuštena atmosfera putnika, nisu ga omeli da profesionalno odradi svoj zadatak i bezbedno ih vrati u Beograd.Doduše, nije se usudio da eksperimentiše kao Miško iz kultnog filma „Ko to tamo peva“ - da vozi vezanih očiju ili u rikverc, ali za Kurir priznaje da je ova vožnja njemu i kolegi Petru Radivojši najvažnija tura u karijeri.

Vesela ekipa... Ministri zapevali u busu
Vesela ekipa... Ministri zapevali u busu

Najvažnija vožnja- Petar i ja smo posada već dugi niz godina. U dosadašnjoj karijeri vozili smo važne zvanice - od reprezentativnih selekcija u raznim sportovima, Partizana i Crvene zvezde, umetnika, ali značajnije vožnje od ove sigurno neće biti u našim karijerama - kaže za Kurir Lukić, koji već devet godina vozi za „Lastu“.Na pitanje da li je strahovao da bi jedan pogrešan potez mogao da ostavi Srbiju bez Vlade, Lukić ističe da mu, nije bilo nimalo svejedno.- Dobra koordinacija sa pratnjom Vlade, kao i iskustvo koje nas dvojica imamo kao posada, učinili su da ne bude treme, već samo pozitivne energije. Svemu tome doprinela je i činjenica da su naša vozila pouzdana, što uliva dodatnu sigurnost u vožnji - priča majstor Saša.

Ekskurzija... Ministri ispred busa
Ekskurzija... Ministri ispred busa

Ministri su zarad štimunga i da bi im, valjda, brže prošao tročasovni put (u jednom smeru) obezbedili harmoniku i gitaru, na kojoj je ritam davao ministar privrede Dušan Vujović, a njegove kolege Ivica Dačić i Bratislav Gašić ispunjavali muzičke želje - od „Odakle si, sele“, preko nezaobilazne „Miljacke“ do „A sad, adio“. Lukić ih je „pratio“ na monitoru, malo poskakivao na stolici zbog dobre atmosfere, ali ne želi da otkriva detalje sa „bus žurke“.Opuštena atmosfera- Najviše smo bili koncentrisani na samu vožnju i nismo obraćali mnogo pažnju pojedinačno na putnike. Međutim, prateći dešavanja putem kamere i monitora, svakako je vladala opuštena atmosfera u autobusu - pažljiv je Lukić i dodaje da bi članove Vlade „provozao još jedan krug“:- Voleo bih da Vladu u istom sastavu povedem u Španiju, konkretno u Barselonu, i to preko Italije, s obzirom na to da je to destinacija na koju sam najviše išao i odlično je poznajem. Bio bih im odličan vodič.

Ljubitelj knjigeSTEFANOVIĆ ČITAO O TITUMinistar policije Nebojša Stefanović prekratio je višečasovni put od prestonice do Niša i natrag slikanjem selfija, ali i beletristikom - čitao je knjigu „Titov prevodilac“ Ivana Ivanjija, koji je dve decenije bio prevodilac Josipa Broza Tita. - Prijatelj mi je preporučio. Opušta me. Čitam uveče pred spavanje, u kolima... Nekad mi se desi i da to budu dve knjige istovremeno, to me opušta. Što se mene tiče, uspešno je dočarao tadašnja dešavanja, i to na faktografski način... - kaže Stefanović.(D. L.)

Bezbedno i udobnoVUČIĆ NAM ZAHVALIOSaša Lukić kaže da su po povratku u Beograd ministri, koji uglavnom putuju udobnim automobilima, bili zadovoljni vožnjom autobusom:- Premijer Vučić nam je prišao i zahvalio na bezbednoj i udobnoj vožnji, malo se čak i našalio sa nama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track