Mrka: Ne stresiram se zbog posla, šetam, a nikad nešto i nisam pio
Foto: Dragan Antonic

Bivši ministar promenio način života

Mrka: Ne stresiram se zbog posla, šetam, a nikad nešto i nisam pio

Politika -
Vremešni socijalista kaže da je smršao 12 kilograma, što mu je lekar savetovao zbog visokog krvnog pritiska

BEOGRAD - Socijalista Milutin Mrkonjić zbog visokog krvnog pritiska morao je da promeni način života, pa tako u razgovoru za Kurir kaže da je korigovao ishranu, uveo redovnu fizičku aktivnost - šetnju, ali i smanjio stres na poslu.Mrkonjić tvrdi da je smršao 12 kilograma i da više ne jede slano, a što se tiče alkohola, kaže da „nikad nešto i nije pio“. Iako povišen krvni pritisak nije bezazlen, Mrkonjić, u svom stilu, tvrdi da uopšte nije zabrinut za zdravlje.

Sad
Sad

Bolje bez funkcije- Sada sam dobro, najveći problem mi je bio stres. Ali stres na radnom mestu, u Vladi. Ne kažem da mi sada posao nije težak, ali nije onako. Na ljubavnom polju je sve okej. Ljubav me održava - kaže u dahu Mrkonjić i dodaje u šali da njegova stranačka koleginica Slavica Đukić Dejanović lepo brine o njemu, kao psihijatar.Đukić Dejanović ističe da je za čoveka kakav je Mrkonjić - s mnogo energije - dobro da bude na posebnom režimu ishrane, te da to kaže i kao njegova koleginica, ali i kao lekar.- Mrkonjić je u odličnom stanju, lepo izgleda - dodaje Dejanovićeva, a na pitanje da li je ona njegov lekar, kroz smeh odgovara:- Mrki nije potreban lekar moje struke.Kako kaže poznati kardiolog Višeslav Hadži Tanović, najveći uzročnik povišenog krvnog pritiska je stres - bilo na poslu ili u porodici. On pacijentima preporučuje obaveznu fizičku aktivnost, ali i dobru muziku, što je samo razlog više da se ovaj socijalista ne odvaja od svoje devojke, pevačice Ane Bekute.

Slavica Đukić Dejanović: Mrkonjić je u odličnom stanju, lepo izgleda
Slavica Đukić Dejanović: Mrkonjić je u odličnom stanju, lepo izgleda

Šetnje i muzika- Da biste regulisali krvni pritisak, osnovna terapija je šetnja 45 minuta ujutru i uveče. Pored toga, preporučujemo i muziku, jer opušta, kao i čitanje dobrih knjiga. Čovek treba da se razveseli - kaže ovaj kardiolog i dodaje da uzrok povišenog pritiska može biti i neumerenost u hrani i piću:- I oni koji žderu i piju imaju povišen krvni pritisak! Mora se povesti računa o ishrani, treba smanjiti upotrebu soli.

ProverenoMRKINA DIJETA- Izbaciti slano iz ishrane- Redovne šetnje- Smanjiti stres na poslu- Uredan ljubavni život- Alkohol - razumeti njegovu izjavu „nikad nešto i nisam pio“, pa primeniti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track