MRKU OČERUPALA LJUBAVNICA: Švalerka mu ukrala sliku od 15.000 evra!
Foto: Nemanja Pančić

Naivčina: Mrkonjić tužio svog Anđela

MRKU OČERUPALA LJUBAVNICA: Švalerka mu ukrala sliku od 15.000 evra!

Politika -
Bivši ministar 2012. podneo prijavu protiv Snežane Zeković jer mu je uzela Konjovićevo ulje na platnu

BEOGRAD - Milutin Mrkonjić, bivši ministar infrastrukture, oprostio je svojoj bivšoj ljubavnici i nekadašnjoj šefici kabineta Snežani Zeković, koju je inače zvao Anđeo, umetničku sliku Milana Konjovića, zbog koje je svojevremeno nameravao da je strpa u zatvor! Kako Kurir saznaje, iako je u februaru 2012. podneo krivičnu prijavu protiv nje zbog utaje, dve godine kasnije Mrka je odlučio da odustane od gonjenja Zekovićke.- Prijavu je podneo zbog utaje jer je prisvojila sliku vrednu 15.000 evra, koliko, prema njegovoj proceni, košta ulje na platnu iz „asocijativne faze (1965-1985)“ autora Milana Konjovića - navodi izvor Kurira.Pukla tikvaU krivičnoj prijavi, koju je podneo nekoliko meseci pošto je ljubav pukla, Mrkonjić je objasnio da su oni živeli zajedno u njenom stanu, u koji je on doneo svoje stvari, među kojima i Konjovićevu sliku.- Nakon prestanka zajedničkog života, Zekovićka je vratila sve njegove stvari, osim umetnine, iako ju je tražio nazad, i to više puta - navodi se u krivičnoj prijavi, po kojoj je postupalo Prvo osnovno tužilaštvo.Kako nam je potvrđeno iz tužilaštva, istražnom sudiji stavljen je predlog da preduzme istražne radnje.- Negirala je navode krivične prijave i u svoju odbranu navela da je po prestanku njihovog zajedničkog života vratila sve slike koje je bivši ministar doneo u njen stan. Potvrdila je da spornu sliku nije vratila jer je, prema njenim rečima, to bio poklon - kažu za Kurir iz tužilaštva.Više svedokaNjene navode, kako kažu, potvrdile su i osobe koje su s njima živele u stanu u to vreme.- Nakon saslušanja svih predloženih svedoka i veštačenja stručnjaka za likovnu umetnost, koji su procenili da je vrednost slike oko 1,2 miliona dinara, doneto je rešenje o odbacivanju krivične prijave - objasnili su iz Prvog osnovnog tužilaštva.Odluci tužilaštva da krivično ne goni Mrkinu bivšu, kako kažu, doprineo je i on sam.- Podnosilac krivične prijave nije saslušan jer se nije odazivao na uredno uručene pozive tužilaštva, niti je priložio i jedan dokaz da je prijavljenoj poverio na čuvanje ovu umetničku sliku, čime je i sam pokazao nezainteresovanost za njeno dalje krivično gonjenje - navode u tužilaštvu, koje je krivičnu prijavu odbacilo 22. jula ove godine.

ČinjeniceSVE AFERE MRKINOG ANĐELA- policija je morala da interveniše kako bi Snežani Zeković bio uzet diplomatski pasoš pošto je otišla iz Vlade- saslušavana je zbog afere oko izdavanja međunarodnih transportnih dozvola, ali je zbog nedostatka dokaza krivični postupak protiv nje obustavljen- Zekovićku je navodno policija više puta vraćala s aerodroma jer je pokušavala u Dubai da prebaci nedozvoljene, ogromne sume novca

Milutin MrkonjićTO JE LIČNA STVARMilutin Mrkonjić nedavno je za Kurir rekao da Snežanu Zeković nije video od oktobra 2011. godine, odnosno četiri meseca pre nego što je protiv nje tražio pokretanje krivičnog postupka zbog vredne slike. Na pitanje šta se dogodilo i zašto je odustao od njenog gonjenja, nije želeo da odgovori:- Ne dirajte te stvari! To je lična stvar - kratko je rekao Mrkonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja