NAPREDNJACI BEZ FOTELJA KUKAJU: Tomo, spasi nas od ovog Vučića!
Foto: Aleksandar Jovanovic

Buni se deo SNS

NAPREDNJACI BEZ FOTELJA KUKAJU: Tomo, spasi nas od ovog Vučića!

Politika -
Članovi SNS koji su izvisili za uhlebljenje u državnim jaslama traže pomoć od bivšeg stranačkog lidera. Na sadašnjeg šefa žale se i oni koji su zbog loših rezultata dobili šut-kartu

BEOGRAD - Tomislav Nikolić, predsednik Srbije i nekadašnji lider naprednjaka, u poslednje vreme, pored funkcije šefa države, postao je, ni kriv ni dužan, i rame za plakanje dojučerašnjim saborcima.Kako saznaje Kurir, veliki broj naprednjaka koji su očekivali uhlebljenje u državnim jaslama posle izbora 16. marta, revoltiran izričitom naredbom lidera stranke i premijera Aleksandra Vučića da nema stranačkog zapošljavanja, ide kod Nikolića i „kuka“ da „umilostivi“ Vučića da im da bilo kakvu funkciju.Rame za plakanje- Nekad se desi da ga njih dvadeset dnevno zove da se „žali“ na Vučića. Pričaju mu kako su doprineli stranci i koliko su se angažovali na izborima, te da su uz njih od osnivanja, i da su očekivali bar nekakvu funkciju zauzvrat, ali da Vučić neće ni da čuje! Praktično, „jadaju mu se na ramenu“ u nadi da će on moći da umilostivi šefa SNS, odnosno da će svojim autoritetom, kao bivši šef stranke, moći da izdejstvuje da dobiju položaj - kaže izvor Kurira i dodaje:- Nikolić ih uvek strpljivo sasluša i porazgovara sa njima. Međutim, jasno im je stavio do znanja da on više nema nikakav uticaj na stranačko, a ni kadriranje u Vladi Srbije. Objasnio im je i da su danas na ceni stručnjaci, te da stranačka lojalnost očigledno više nije presudna.Glad za vlašćuIsto tako, dodaje naš izvor, neki od navedenih naprednjaka koji kukaju Nikoliću već imaju posao, ali žele dodatnu zaradu u vidu članstva u nekom od upravnih ili nadzornih odbora JP. Takođe, bivšem šefu podjednako se jadaju i članovi SNS koji su ostali bez viskokih funkcija.- Međutim, Vučić im je doskočio, pa je doneta odluka na GO da svi naprednjaci koji imaju više od jedne funkcije moraju na taj višak da podnesu ostavku do 15. septembra. U suprotnom, čeka ih isključenje iz stranke. Nema gomilanja funkcija i guranja preko veze jer neko ima knjižicu stranke - kaže izvor Kurira.

Stanislava PakTOMA NE DA NA VUČIĆAStanislava Pak, Nikolićeva savetnica za medije, kaže da on ne dozvoljava da se pred njim priča protiv Vučića.- Predsednik nikome ne dozvoljava da u njegovom prisustvu priča protiv Vučića. Što se tiče funkcija, one se dobijaju prema sposobnostima, kvalifikacijama i stručnosti, a ne partijskoj pripadnosti. Predsednik ne vodi kadrovsku politiku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track