NAPREDOVAO VLADIMIR MARIĆ: Sin atentatora na Tadića novi ambasador Srbije u Indiji
Foto: KURIR

Ostvario mu se dečački san

NAPREDOVAO VLADIMIR MARIĆ: Sin atentatora na Tadića novi ambasador Srbije u Indiji

Politika -
Bio je šef kabineta ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića. Vladimir Marić je inače sin Dragana Marića koji je izazvao višečasovnu dramu maja 2009, kad je s bombom ušetao u Predsedništvo Srbije i od Tadića tražio da mu pred Trgovinskim sudom obezbedi poravnanje s Jatom

BEOGRAD - Novi ambasador Srbije u Indiji je Vladimir Marić, objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku".Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doneo je 18. septembra ukaz o postavljenju Marića na mesto ambasadora u Indiji. Marić je bio šef kabineta ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića.

Vladimir Marić je inače sin Dragana Marića koji je izazvao višečasovnu dramu maja 2009, kad je s bombom ušetao u Predsedništvo Srbije i od Tadića tražio da mu pred Trgovinskim sudom obezbedi poravnanje sa avio-kompanijom „Jat“.

Marić i Mrkić
Marić i Mrkić

Posle nekoliko sati je uhapšen, osuđen na dve godine i mesec dana, a iz zatvora je izašao sredinom 2011. godine. Marić stariji, veliki biznismen devedesetih, tvrdio je da ga je kompanija „Jat“prevarila prilikom transfera više miliona dolara na račun u Iranu, sa kojeg je trebalo da obavlja različite transakcije.

Ubrzo ga je tužio „Jat“ i tražio da vrati pare, koje Marić, kako tvrdi, nikad nije dobio, nakon čega je i on tužio „Jat“.

Dečački san: Nije znao šta je ambasador, ali je to želeo da bude

Valjevci već godinama prepričavaju kako je Vladimir Marić još u petom razredu osnovne škole rekao svom ocu da želi da bude ambasador, iako tačno nije znao šta je to.- Dragan je vodio Vladimira u Singapur kad je bio u petom razredu, i na tom putu je on rekao ocu da želi da bude ambasador kad poraste. Kada ga je Dragan pitao šta to znači, on mu je priznao da ne zna!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track