Nebojša Stefanović: Vučiću, izbaci Dačića iz Vlade!

Kriza u koaliciji: Ministar unutrašnjih poslova poručio premijeru

Nebojša Stefanović: Vučiću, izbaci Dačića iz Vlade!

Politika -
Verujem da će moj prijatelj Vučić dobro razmisliti i uvideti da je saradnja sa socijalistima bila loš potez. Poznato je da je premijer obezbedio Dačiću mesto u Vladi, a to nije morao da uradi

BEOGRAD - Nebojša Stefanović, ministar policije i potpredsednik SNS, reagujući na izjavu lidera socijalista Ivice Dačića da je trpeo packe od Aleksandra Vučića jer je bio na rođendanu našeg lista, te da će mu se „naje.ati majke“ jer misli da nam je dao priču o ordenu Slobodana Miloševića, kaže da veruje da će premijer sada dobro razmisliti o odnosu ove dve stranke, te uvideti da je saradnja sa socijalistima bila pogrešan potez!- Ovo što Ivica Dačić govori pokazuje kakav je njegov odnos prema SNS i Aleksandru Vučiću. Poznato je da je premijer Vučić obezbedio Dačiću mesto u Vladi, a da to nije morao da uradi. Lično sam se protivio koaliciji sa SPS i verujem da će moj prijatelj Aleksandar Vučić, posle ovih izjava lidera SPS, dobro razmisliti o tom odnosu i uvideti da je saradnja sa socijalistima bila pogrešan potez - kazao je Stefanović, koji već duže vreme ne gaji simpatije prema socijalistima.On je uoči formiranja Vlade, izrevoltiran izjavom Novice Tončeva da socijalisti ne moraju da uđu u Nemanjinu 11, rekao da će svom šefu preporučiti da ne prave koaliciju sa SPS.- Pošto su zainteresovani da nam drže lekcije, neka idu u opoziciju. Srbija neće propasti bez socijalista u vlasti - kazao je tada Stefanović.Podsetimo, Ivica Dačić je pre dva dana u razgovoru za naš list, kad smo ga pozvali za komentar povodom informacije da je u sefu u MUP godinama skrivan orden Jugoslavije koji je dobio Slobodan Milošević, a čija je cena oko 150.000 evra, pobesneo i urlao u slušalicu:- Je l‘ znaš da se priča da će naprednjaci da vas ugase do Nove godine?! Ko će onda da vam ostane? Da li znaš kakve sam ja sve napade zbog vas trpeo! Došao sam vam na proslavu rođendana, nije vam bio niko od naprednjaka, a vi im uporno idete niz dlaku. Znaš kakve sam packe posle trpeo od Vučića? Je l‘ vam tu priču dao Nebojša Stefanović?! Sad ću da ga zovem da mu se naje.em majke! Što mi ovo radite? Čime sam to zaslužio? Sad vam je Nebojša super? Ma je.em vas sve.Reagovanja - Kako komentarišete Dačićeve ispadeGoran Knežević, SNSŠTA ĆE NAM?Džabe ti takav koalicioni partner ako tako misli o tebi. Iznenađen sam, ne znam šta mu je, ne razumem.Vukašin Obradović, NUNSULIČARSKI REČNIKTo ne priliči nikome, naročito ne političaru koji je i šef diplomatije. Uličarski rečnik ne treba da budu obeležje političara.Petar Jeremić, UNSCENIMO IZVINJENJECenimo to što se izvinio. Svaki javni funkcioner treba da vodi računa o načinu razgovora sa novinarima.Slavica Đukić Dejanović, član predsedništva SPSNOVI MOMENTIPrisustvo SPS u vlasti je korisno višestruko, ali SNS može i sam. Odnosi u Vladi su dobri, i premijer je na rođendanu naše partije rekao šta misli o nama. Ipak, ovo su za mene novi momenti. Dačićeva reakcija nikad do sada nije bila bez osnova. Nismo menjali stav o saradnji sa SNS. Nikad ga nisam čula da koristi takve termine, a poznajemo se godinama.

Puk‘o, pa shvatioŽAO MI JE, PRIMITIVAN SAMPoštovani prijatelji, u svojoj dvadesetčetvorogodišnjoj karijeri nisam reagovao u afektu prema novinarima, zato se izvinjavam i novinarima i čitaocima na reakciji koja nije bila primerena i meni svojstvena. Reagovao sam primitivno, čime sam pokazao svoje slabosti i mane. U strašnoj vremenskoj stisci pred moj govor u Salcburgu, opterećen ličnim, porodičnim tragičnim događajem (podsetimo, Dačiću je nedavno preminula tašta, prim. nov.), pogrešno informisan o motivima teksta, napravio sam grešku. Ljudski je grešiti, ali ljudski je izviniti se - rekao je on.Branko RužićNEMA USLOVA ZA SARADNJU SA SNSDa li zbog novonastale krize u koaliciji, tek predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić izjavio je juče da nema uslova za saradnju SPS i SNS u Svilajncu, odnosno preuzimanje vlasti od NDS.- Bilo je inicijativa za promenu vlasti u Svilajncu. SPS je otvoren i razgovarali smo vrlo kvalifikovano. Kad budu stvoreni uslovi i kad budemo znali da je moguće da u punom kapacitetu realizujemo sve što je interesu građana, bićemo spremni za saradnju - rekao je Ružić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track