NEMA IM SPASA: Borko napao Pajtića zbog haosa u stranci
Foto: Beta

Demokrate zaratile na Glavnom odboru

NEMA IM SPASA: Borko napao Pajtića zbog haosa u stranci

Politika -
Visoki funkcioner DS Borislav Stefanović obrušio se na sednici Glavnog odbora na šefa stranke zbog raspuštanja čak 70 stranačkih odbora i nerešene finansijske situacije

BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović juče je na sednici Glavnog odbora u Nišu žestoko kritikovao svog lidera Bojana Pajtića jer je raspustio 70 odbora po Srbiji, ali je rekao i da nema nameru da cepa stranku.Stefanović je, inače, najoštriji unutarstranački kritičar politike koju vodi Pajtić, a po političkim kuloarima uveliko se priča da je on taj koji ima želju da preuzme mesto predsednika DS.- Stefanović je rekao da nije dobro što je raspušteno 70 odbora i što još nije razrešena finansijska situacija. Negativno je ocenio i to što je politika stranke nejasna, ali je rekao i da nije za cepanje stranke - kaže izvor Kurira iz DS.

Meta napada... Bojan Pajtić
Meta napada... Bojan Pajtić

Kritikama zbog nedostatka para i jasne politike u stranci juče su se pridružili i poslanik Dušan Milisavljević i zamenik predsednika Skupštine Beograda Zoran Alimpić.Kurir je, inače, već pisao da lider DS u poslednje vreme postavlja ljude kojima veruje na najbitnije funkcije u stranci. Pajtić je, kako smo već objavili, za sedam dana raspustio čak deset odbora, i to tako što je umesto poverenika koje je imenovao nekadašnji predsednik DS Dragan Đilas postavio svoje ljude od poverenja.Pajtić je inače u Nišu rekao da za koalicione sporazume nije trenutak i da nema izbora, a ni objektivnih procena na koji način opozicija treba da nastupi na izborima. On je kazao i da u stranci nema podela.- Naprotiv, a kad su demokrate jedinstvene, režim hvata panika - rekao je Pajtić.(D. L.)

Sve za ljubavSTEFANOVIĆA DEVOJKA BRANILA OD JEŠIĆABorislav Stefanović i Goran Ješić sporečkali su se juče na Tviteru oko organizovanja protesta ispred TV B92 zbog ukidanja emisije „Utisak nedelje“, a u odbranu šefa poslaničke grupe DS stala je njegova lepša polovina, voditeljka Olivera Kovačević. Stefanović je na Tviteru pozvao na proteste: „Ponesite pištaljke i tamne naočare, zbog mraka.“ Međutim, Ješiću se ova ideja nije dopala, pa je uzvratio da će to biti prvi put da „političari i građani protestuju ispred privatne TV sa idejom da vlasnika ubede da je pogrešio“. U prepisku se onda umešala Borkova devojka, objašnjavajući da „dodela nacionalne frekvencije ima pravila, a jedno od njih je zabrana cenzure“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track