Nemci o Putinu: Rusija zaštitna sila Slovena na Balkanu!

Nemci o Putinu: Rusija zaštitna sila Slovena na Balkanu!

Politika -
Nemački magazin piše i da je povod za Putinov dolazak u Beogradu vojna parada povodom 70. godišnjice od oslobodjenja Beograda

BERLIN - Vlada u Beogradu stoji pred sličnim pitanjem kao Ukrajina pre godinu dana - da li da se približi EU ili da neguje bliže odnose sa Rusijom, piše nemački Špigel.

"Odnosi Beograda sa Rusijom su tradicionalno bliski. Rusija je kao zaštitna sila Slovena na Balkanu. Beograd odbija sankcije prema Rusiji", navodi se.Nemački magazin piše i da je povod za Putinov dolazak u Beogradu vojna parada povodom 70. godišnjice od oslobodjenja Beograda od nemačke okupacije u Drugom svetskom ratu i podseća da je sovjetska Crvena armija, zajedno sa komunističkim partizanima Josipa Broza Tita proterala Nemce."Ne stoji, ipak, samo istorija u centru posete. Putin sa srpskim predsednikom Tomislavom Nikolićem želi da priča o tešnjoj saradnji dve države. Pri tom se radi i o izgradnji gasovoda Južni tok, kroz koji bi se ruski gas, preko Crnog mora, Bugarske i Srbije transportovao u južnu Evropu. EU odbija taj projekat, a srspka vlada je prošle sedmice najavila da će gradnja Južnog toka početi kada se Moskva i EU sporazumeju o tome", navodi se u tekstu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track