NEUNIŠTIV: Mlađan Dinkić radi i za Mila!

Eksministar se zaposlio kod premijera CG

NEUNIŠTIV: Mlađan Dinkić radi i za Mila!

Politika -
Bivši ministar finansija i ekonomije, pored čak dve pozicije u Zberbanci, preko konkursa UN našao zaposlenje. On će biti angažovan kao savetnik za privlačenje investicija u crnogorskom ministarstvu ekonomije

BEOGRAD - Mlađanu Dinkiću, bivšem ministru finansija i ekonomije, svanulo je otkako je potpuno napustio politiku pre pet meseci.

Pored čak dve pozicije u Zberbanci - savetnik je uprave Zberbanke Evrope, sa sedištem u Beču, i član UO Zberbanke Srbije, i posla u privatnoj konsultantskoj kući „MD solušen“, Dinkić je krajem avgusta počeo da radi i za Mila Đukanovića!Kako Kurir saznaje, bivši lider URS je preko programa Ujedinjenih nacija za razvoj dobio angažman za Đukanovićevu vladu.Saglasnost AgencijeNaime, Dinkić se krajem juna javio na međunarodni konkurs koji je raspisao UN i pobedio, pa je tako postao međunarodni konsultant Ministarstva ekonomije Vlade Crne Gore za podsticanje investicija i upravljanje industrijskim zonama.- Dinkić je u poslednja dva meseca dobio tri odlična posla. Početkom avgusta je, pošto je pobedio na pomenutom konkursu, dobio posao konsultanta na projektu za Ministarstvo ekonomije Crne Gore. Njega će plaćati UN, a ne crnogorska vlada - kaže naš izvor i dodaje da je Dinkić prethodno tražio i dobio saglasnost Agencije za borbu protiv korupcije.Deceniju vodio ekonomiju SrbijePodsetimo, bivšem lideru Ujedinjenih regiona Srbije pošlo je za rukom da bude deo svih vlada od petookobarskih promena, osim sadašnje, jer njegova stranka nije uspela da pređe cenzus. Bio je guverner Narodne banke Srbije, ministar finansija, a zatim ekonomije i regionalnog razvoja. Srušio je i prvu i drugu vladu Vojislava Koštunice, dok je kabinet Mirka Cvetkovića morao da napusti zbog neslaganja s demokratama, ali su njegovi kadrovi ostali posle rekonstrukcije. URS i Mlađanu Dinkiću to nije pošlo za rukom u vladi Ivice Dačića, te su je zbog socijalista kolektivno napustili. Posle debakla stranke na izborima Dinkić je odlučio da napusti politiku, podnevši ostavku na mesto predsednika URS. Ubrzo su usledile ponude da bude savetnik i konsultant u ruskoj Zberbanci, što je prihvatio.

Ne ćaska mu seMLAĐA BEZ KOMENTARADetalje novog inostranog angažmana pokušali smo da čujemo i od Dinkića, ali on u toku jučerašnjeg dana nije odgovarao na pozive i poruke Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track