Nikolić: Puno toga spaja Srbiju i Kanadu
Foto: Tanjug

Susret predsednika Srbije i šefa diplomatije Kanade

Nikolić: Puno toga spaja Srbiju i Kanadu

Politika -
Izuzetno cenimo Vašu podršku u evrointegracijama Srbije, a posebno solidarnost koju ste pokazali tokom katastrofalnih poplava“, naglasio je srpski predsednik u razgovora sa ministrom spoljnih poslova Kanade Džonom Berdom

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić je, tokom današnjeg razgovora sa ministrom spoljnih poslova Kanade Džonom Berdom, konstatovao da su bilateralni odnosi između dve zemlje izvanredni, ali da nažalost broj poseta na najvišem nivou ne prati taj trend.

Puno toga nas spaja, a najviše srpska emigracija u Kanadi, naglasio je predsednik Srbije.

"Izuzetno cenimo Vašu podršku u evrointegracijama Srbije, a posebno solidarnost koju ste pokazali tokom katastrofalnih poplava“, naglasio je predsednik i dodao da je posebno značajno učešće Kanade na donatorskoj konferenciji u Briselu, tokom koje je ta zemlja izdvojila 500 hiljada dolara.

Nikolić je istakao, kako je saopštila pres služba predsednika, da ekonomska saradnja dve zemlje treba značajno da se unapredi i da Srbija ima brojne pogodnosti za investitore iz Kanade.

Srbija je zauzela principijelan stav oko ukrajinske krize da neće uvoditi sankcije Rusiji, ali podržava teritorijalni integritet Ukrajine, podvukao je predsednik Nikolić.

Ministar spoljnih poslova Kanade Džon Berd je izrazio spremnost da se osnaže bilateralni odnosi dve zemlje, a naročito u delu ekonomije. Srbija ima ogroman potencijal za kanadske investicije, posebno u oblasti rudarstva i proizvodnje lekova. Srpska zajednica u Kanadi je veoma značajna i to je veoma važna spona između dve zemlje, istakao je Berd.

"Raduje nas srpsko predsedavanje OEBS-om 2015. godine i uvereni smo da ćete uspešno obaviti taj posao“ podvukao je ministar spoljnih poslova Kanade.

Što se tiče ukrajinske krize, ta zemlja ima čvrst stav da je neprihvatljivo da jedan čovek vodi ratove u Evropi u 21. veku, zaključio je ministar spoljnih poslova Kanade, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track