Nikolić: Putin u Beogradu 20. oktobra
Foto: Beta/AP

Predsednik Rusije u Beogradu

Nikolić: Putin u Beogradu 20. oktobra

Politika -
Putin će doći u Beograd da zajedno obeležimo dan kada je oslobođen Beograd, poručio predsednik Republike

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavio je večeras da će predsednik Rusije Vladimir Putin doći u Beograd 20. oktobra.

"Putin će doći u Beograd da zajedno obeležimo dan kada je oslobođen Beograd", rekao je Nikolić za RTS dodajući da će ruski predsednik doći u Srbiju na njegov poziv. Nikolić je rekao i da je pozvan da dođe iduće godine na proslavu Pobede nad fašizmom, "ali isto tako putujem i na Zapad i vrlo rado razgovaram i sa predstavnicima Afrike, arapskim svetom...", poredeći srpsku spoljnu politiku sa onom iz vremena Tita.

Ukazujući da se EU i Rusija ne razumeju oko pitanja Ukrajine, predsednik je rekao da je Srbija prijatelj sa svima. "Izgubili bi jednog prijatelja da smo se na bilo koju stranu opredelili", rekao je Nikolić.

Komentarišući stav Srbije prema ukrajinskoj krizi, predsednik je ocenio da su tu u igri ekonomija, monopol, tržište, na šta Srbija nema uticaja. Kako je istakao, nekada je Rusija tržište, a Zapadna Evropa isporučilac, a nekada obratno.

Upoređujući situaciju sa sukobom carevina, on je naveo da je Srbija bila pod mnogim carstvima, ali da su sva carstva nestala, a Srbija ostala. "Rusija je carevina koja se i danas tako ponaša. Ali i EU počinje da dobija oblike carevine", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track