Nikolić: Rusija je oduvek bila veliki oslonac Srbiji
Foto: Printskrin

Poseta ruskog predsednika

Nikolić: Rusija je oduvek bila veliki oslonac Srbiji

Politika -
Nikolić je podsetio da Srbija sa Rusijom ima robnu razmenu vredno oko 2,2 milijarde dolara i da je naša zemlja veći uvoznik nego izvoznik

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da su Srbija i Rusija oduvek imale dobre odnose na koje situacija u svetu nije mogla da utiče, i poručio da i sada dve zemlje koračaju ka velikom prijatljsetvu, savezništvu i bratstvu.

"Rusija je veliki oslonac Srbiji po mnogim pitanjima, a Srbija je Rusiji dokaz da može da ima prijatelje i među malim državama koje održavaju prijateljstvo s državama a kojima ona nema pravi kontakt i razumevanje", rekao je Nikolić za Radio-televiziju Srbije (RTS) na aerodromu "Nikola Tesla" uoči sletanja aviona ruskog predsednika Vladimira Putina.

Dodao je će s Putnom razgovarati i o ekonomskim temama i unapređenju ekonomskih odnosa dve zemlje. Nikolić je podsetio da Srbija sa Rusijom ima robnu razmenu vredno oko 2,2 milijarde dolara i da je naša zemlja veći uvoznik nego izvoznik.

"Ove godine nam je izvoz opao za jedan odsto u prvih šest meseci, i za to smo mi krivi i sada je prilika da to popravimo", kazao je Nikolić. Predsednik je podsetio da će on 9. maja 2015. godine, na poziv Putina, prisustvovati obeležavanju 70. godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track