Nikolić sa Pontom: Saradnja sa svima u cilju prosperiteta građana
Foto: Tanjug

Za jače veze

Nikolić sa Pontom: Saradnja sa svima u cilju prosperiteta građana

Politika -
Predsednik je ukazao na potrebu boljeg infrastrukturnog povezivanja dve zemlje kako bi se unapredili uslovi i za bolje povezivanje privrede Srbije i Rumunije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas rumunskom premijeru Viktoru Ponti da je Srbija posvećena tome da sa svima, a posebno sa susednim državama, gradi saradnju i što bolje odnose kako bi se obezbedio prosperitet svim građanima.

Nikolić je ocenio da je saradnja sa Rumunijom odlična ali da još ima prostora za njeno poboljšanje. On je ukazao na potrebu boljeg infrastrukturnog povezivanja dve zemlje kako bi se unapredili uslovi i za bolje povezivanje privrede Srbije i Rumunije, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Ponta je istakao da Srbija u Rumuniji ima iskrenog prijatelja i izrazio uverenje da je u ineteresu Evropske unije da Srbija što pre postane njen punopravni član. Takođe, Ponta dodaje da je Rumunija spremna da pruži Srbiji svu neophodnu pomoć na njenom evropskom putu.

Ponta se po dolasku u jednodnevnu posetu Srbiji prvo sasatao sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. Dvojica premijera će danas posetiti i Bor gde će razgovarati sa predstavnicima udruženja Rumuna u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track